Оперираха мечока Боби, стар е, на 27 години

След 2 години страдание

Животното страда от тежко кожно заболяване, възстановява се след интервенцията

От 2 години животното се бори с тежко нелечимо автоимунно заболяване, което засяга състоянието на кожата му и го кара да се чувства изключително зле. Мечето има сериозни болки в краката, а гледачите му правят всичко възможно, за да го стабилизират. Страдащият мечок преминава през множествоизследвания, с които се установява тежката диагноза. Следва лечение, но състоянието му много се влошава и се стига до операция.. На този етап, за радост на всички, Боби се възстановява успешно.

„Надяваме се да се стабилизира напълно, защото миличкият е рядък случай. Много добре се чувства вече, преместихме го в нов сектор. Той е доста стар – на 27 години е, в природата мечките от този тип издържат едва до 20-годишна възраст.

Ходи по-нормално от преди доколкото е възможно. Поддържаме състоянието му с медикаменти“, заяви пред „България Днес“ Калина Вълчанова от парка в Белица. Останалите животни са в добро състояние и в момента се подготвят за зимния си сън. „Мечката Рада се разболя в началото на годината, но се възстанови от инфекцията, която имаше. В края на август подготвяме мечките за зимен сън и започваме да променяме диетата им, така че да успеят да натрупат достатъчно мазнини за зимния период. В момента се хранят подобаващо – изяждат между 15 и 20 кг храна на ден и подготвят бърлогите си за заспиването. Кога ще изпаднат в летаргия, зависи от времето, но се очаква, ако температурите през септември са по-ниски, да заспят още в началото на октомври“, каза още Вълчанова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене