“Възраждане” провокира демокрацията с руски закон-бухалка, заяви Делян Пеевски

„Внесеният от откровено проруската партия „Възраждане“ мракобесен законопроект за чуждестранните агенти е тежка провокация към националната сигурност и суверенитет на България”, заяви в позиция Делян Пеевски.

Той призова парламента да отхвърли категорично въпросния закон.

„Без прецедент е опитът да се транспонират в националното ни законодателство закони от Русия на Путин. Опитите за създаване на „черни списъци“ с неудобни хора, организации, медии, училища и университети и сплашването на структури на гражданското общество се последния пристан на тоталитарните системи“, пише Пеевски.

По думите му поведението на парламентарните партии към този законопроект ще бъде лакмус за тяхната ценностна ориентация и принадлежност.

„Обединението срещу подобна заплаха и категоричното отхвърляне на този законопроект е това, което българските граждани и нашите евроатлантически партньори очакват от отговорните лидери“, изтъква Делян Пеевски.

Парламентарната група на ДПС ще гласува категорично „против“ всеки подобен акт на провокация срещу ценностната ориентация на България и свободата на развитие на гражданското общество и неговите структури, категоричен е той.

Във вторник „Възраждане“ внесе в Народното събрание законопроект за чуждестранните агенти, който според партията цели да осигури прозрачност и защита на националните интереси на България.

От партията посочиха, че една от основните цел на законопроекта е да гарантира, че медиите, сдруженията, асоциациите и фондациите, които играят ключова роля в общественото мнение, действат в съответствие с националните интереси и не са обект на външни влияния.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене