Бойко Борисов призова за джентълменско споразумение

Сега е времето за едно джентълменско споразумение, иначе пак сме на избори“. В това бе категоричен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в София. Той отново заговори за промяна на избирателната система с въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот.

„Основният въпрос е да променим бързо Изборния закон и да дадем на хората по-голямо основание и интерес да участват в изборите. Ще има повече желаещи, повече личности ще участват“, категоричен бе Борисов.

Той заяви, че още от сега трябва да се мисли как ще се управлява след изборите. „Дори сега е времето за едно джентълменско споразумение. Ако нямаме силата и морала да го направим още от сега казвам, че пак ще отидем на избори. Защо не отидем на мажоритарна избирателна система, за да имат интерес хората да гласуват? Днес ген. Атанасов казва, че ще търсят мнозинства. С кой? Аз не мога да направя аритметиката с кого. Те ще опитат да направят тайни и задкулисие, но този път Брюксел няма да мълчи. Аз не искам да ви плаша, но ако ви разкажа какво е вътре, ще си развалим настроението“, каза Борисов.

Той коментира опитите на „Продължаваме промяната“ да попречат на Екатерина Захариева от ГЕРБ да стане следващият български еврокомисар. „Постът еврокомисар от България е на ЕНП! ГЕРБ е член на ЕНП. ПП-ДБ знаят, че това е пост на ЕНП и няма да го получат, въпреки това нападат кандидатът ни, защото са злосторници“, заключи лидерът на ГЕРБ.

„Ние сме си платили залата, кажи го, че гледат враговете. Иначе утре ще дойдат тези гадове, те са лоши хора“, обърна Борисов се към директора на училището в столичния район „Илинден“.

„С тая масирана пропаганда излъгаха много хора“, каза той са политическите си съперник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене