Прокуратурата иска постоянен арест за двама измамници. Те са майка и син. Получили са голяма парична сума от 81-годишна жена.

Белезници за майка и син

Прокуратурата иска постоянен арест за двама измамници. Те са майка и син. Получили са голяма парична сума от 81-годишна жена.

Злосторниците са 68 и 46 години. Те са от Перник. Обадили се по телефона на старицата и я заблудили, че са от полицията в Кюстендил. За да я предпазят от телефонни измамници и да ги заловят, трябвало да предаде пари за веществено доказателствои след това ще ги върнат. Потърпевшата е от кюстендилското село Ябълково, информираха от прокуратурата. 

След десетина минути последвало обаждане от друг мъжки глас, който й съобщил, че дъщеря й е в болница и спешно трябват пари, ако не може да ги събере, може и златни накити да даде. Бабата съобщила, че е вкъщи със снаха си. Тя му предоставила номера на мобилния си телефон за улесняване на контакта. Уговорили се пакетът с парите и златните накити да бъдат оставени при паметника на гаровия площад в Кюстендил. Установили връзка и с представящият се за служител на МВР, той ги посъветвал пратката да бъде опакована във фолио, за да не я засекат с машинките, с които разполагат измамниците.

Пакетът бил оставен на указаното място при спазени всички указания и от далече пнсионерката видяла, че жена взема оставените пари. Разбрала, че е измамена. Обадила се в полицията, последвали незабавни действия. Служителите установили, че жената и придружаващ я мъж са се качили на влака. На гарата ги арестували. От тях полицаите са иззели парите и златните накити, а също така и мобилните телефони, които са ползвали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене