След публикация на toppresa.com най-сетне е образувано досъдебно производство по случая с отровената от „Девин“ ЕАД река Девинска, която преминава през Девин, където измря всичката риба в края на август.

СРАМ И ПОЗОР!Бойкот на марката! Отровилата Родопите „Девин“ ЕАД се измъкна със… 100 кг пъстърва

Бутилиращата минерална вода компания „Девин“ ЕАД, буквално отровила с фекални води Родопите, която новина единствено www.toppresa.com не спести, обяви, че преди десетина дни е пуснала първите над 500 броя балканска пъстърва (100 кг) във водите на градската част на река Девинска.

Рибата беше отровена на 5 август от замърсяване с битово-фекален характер от води, изпуснати от предприятието аварийно при подмяна на помпи. Компанията обещава да продължи зарибяването с още 200 кг риба, като така се надява да й се размине народното недоволство.

След публикация на toppresa.com най-сетне е образувано досъдебно производство по случая с отровената от „Девин“ ЕАД река Девинска, която преминава през Девин, където измря всичката риба в края на август.

Екокатастрофата разтърси Родопите! Девинска река в градската част на Девин осъмна отровена – всичката риба измряла заради излетите в коритото кенефи на производителя на минерална вода „Девин“ ЕАД, алармира пръв журналистът Станил Йотов. Всичко това са излюпени тази година пъстървички, унищожени от излятите в реката кенефи на Девин АД. Що за насилие над природата? Тровили наред…, пише Йотов, известен като един от най-добрите риболовци в гилдията.

Защо ли? Хора ли трябва да се изтровят, за да обърнете внимание? Няма и извинение даже от отровителите. Накрая ще излезе, че е имало масово самоубийство на риби, ядосва се журналистът.

Причината големите телевизии бТВ, Нова и БНТ, които уж работят за нашата осведоменост, при това „безпристрастно“, да се правят на приятно разсеяни е повече от ясна – „Девин“ ЕАД е сериозен рекламодател, а срещу ръжена не се рита. Затова и телевизионните камери са буквално запушени от пачки за реклама, което води след себе си и бруталното мълчание по темата.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене