СУПЕР НОВ МЕСТЕН БИЗНЕС! 134 лева плюс обяд за да бъдеш „гелина“ в Рибново!

Потопете се във вековните традиции на село Рибново и съхранения стар обичай за сватба с писана булка “гелина”гласи най – новата реклама за селски туризъв в интернет сайтовете за споделено пътуване. 

Предприемчиви хора от гърменското село Рибново предлагат това преживяване и обещават – вие ще сте „булката“! Ще ви облечем в автентична рибновска носия, ще „налепим“ лицето ви с пайети според традицията и ще имате възможност да си направите селфи снимки, гласи новата предприемаческа концепция в туризма.

След това ще ви посрещнем на обяд с типични местни гозби според сезона.

Здравейте! Аз съм Невсе и съм от Рибново, представя се любезната домакиня пред Топ Преса.

Каня ви на едно вълнуващо пътешествие в историята и традициите на нашето село. Не бързайте! Отделете си време, за да ви разкажа за магията на сватбения обичай при нас – вековна езическа традиция, смятана за единствена по рода си в света; нематериалното културно наследство, за което местните жители търсят признание и от ЮНЕСКО.

Докато т. нар. “сватбен сезон” владее Рибново само през зимата (тогава, когато ритуалите оживяват, улиците на селото се изпъстрят с празнично облечени жени и мъже, с музика, хора, сладкиши и булченски чеиз), пролетта, лятото и есента е времето, когато с местните хора ще ви посрещнем с удоволствие, отваряйки с широко сърце вратите си за гости. Това е и сезонът на възхитителни природни гледки наоколо, галеща тишина и насищащ чист въздух.

Елате и се потопете за един ден в малката ни селска общност! Опитайте храната ни, облечете се като нас, разходете се покрай домовете ни, поседнете до нас, оставете се да „налепим“ лицето ви с пайети („пулчета“) и да ви превърнем в истинска писана булка “гелина”.


– Максимум: 8 гости
– Продължителност: 4 час/а
– Срок за анулиране: 4 дни преди датата на събитието

Цена за рисуване на една “гелина” и обяд за двама: 134 лв. за двойка
Резервации само в Pendara.bg
Локация: Рибново
Име на преживяването: Рисуване на булка “гелина” и домашен обяд за 2-ма в Рибново…. Който иска в интернет има достатъчно информация. Адмирации за идеята от Топ Преса!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене