Въобще, етюдите, които съчинява Дупнешкия Питър Пан, както и държанието му, са  изключително атрактивни. Но дали, ако тази цялата „енергия“ бъде насочена към благосъстоянието на община Дупница, няма да бъде по- продуктивно?

На такива хора ли разчита Бойко Борисов? Лабавите нерви на ГЕРБ Дупница – Емил Гущеров – Питър Пан!

Емил Гущеров е общински съветник от 20 години в Дупница, зам.- председател е на ГЕРБ- Дупница. Роден на 23 март 1971 г. Завършил е ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново с гражданска специалност „Инженер на двигатели с вътрешно горене“ и СУ „Климент Охридски“ – специалност „Журналистика“.

Бе народен представител в 41-вото Народно събрание, член на Комисията по външна политика и отбрана.

През изминалия мандат до 2019 бе председател на Общински съвет – Дупница. Измества го трайно коалиционният им партньор, човекът- без партия, минал през почти всички партии и изхвърлен от всяка една – Костадин Костадинов.

Не е тайна, и враждата, която върлува от години между Емил Гущеров, останалите съветници и кмета на Дупница.

Докато хората чакат, да се гласуват елементарни неща, в ОБС Дупница, цари едно празнословие.

Както е известно, след местните избори през есента не е минало и едно заседание на Общинския съвет, без да има жестоки скандали и нападки между градоначалника, шефа на местния парламент и острието на опозицията. На много от сесиите в употреба влизаше и реквизит, като клещи за кастрация на едри животни, фиданки, сапуни и цветни плакати.

Припомняме, че нисичкият бизнесмен с големи комплекси и слаби нерви, неведнъж се е изявявал като „дете на което не са му дали близалка“, държание, напомнящо  досущ като, синдромът на Питър Пан“, който е психиатрически термин за възрастен човек, който се страхува от задълженията си и отказва да се държи в съответствие с възрастта си.  Нека напомним, един от многото случаи на вербална, в последствие прераснала и във физическа саморазправа, като г-н Гущеров бива съден именно за такава.

Случаят се разиграва в нощта на първия тур на местните избори през 2019 г. в заседателната зала на Общината пред множество свидетели.

Бившият народен представител и настоящ общински съветник от ГЕРБ бива признат за виновен по две обвинения – принуда над длъжностно лице и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Потърпевша е била дъщерята на настоящия  кмет на Дупница, Първан Дангов. Тогава Диляна Дангова била  застъпник на БСП, затова и обвинението е прецизирано като посегателство срещу длъжностно лице. Постановената от съдия Мая Гиздова присъда за Гущеров е условна – 1 г. с 3-годишен изпитателен срок.

В родният си град Дупница той е известен още и с прякора „портиерът на Галеви“ заради службата си в имението на мафиотите в Ресилово. Прякора идва от случая когато, кадър на Братя Галеви се оказва част от афера с източени милиони левове от държавната фирма „Напоителни системи“, показва тогавашна проверка.

Според прокуратурата шестима бивши шефове на дружеството са източили огромните суми чрез сключване на неизгодни договори, присвояване на имущество и неправомерно завишаване на заплатите. Именно за последното  отговарял  пред съда и бившият депутат от ГЕРБ Емил Гущеров. От тогавашно съобщение на прокуратурата става ясно, че Гущеров е обвинен в длъжностно присвояване на близо 70 000 лв. Сумата е прибрана от ексдепутата и трима други шефове на „Напоителни системи“ чрез неправомерно повишаване на заплатите им.

Въобще, етюдите, които съчинява Дупнешкия Питър Пан, както и държанието му, са  изключително атрактивни. Но дали, ако тази цялата „енергия“ бъде насочена към благосъстоянието на община Дупница, няма да бъде по- продуктивно?

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене