100 възрастни жители на община Сандански ще участват в спортни и благотворителни иницативи по проект на сдружение „Здраве Сандански“

От 1 септември, сдружение „Здраве Сандански“ стартира нов проект „Мостове на приятелството“, финансиран от фонд „Нашите родители“ на  фондация «Бикоуз»,  . съобщи неговия председател  Елка Стоянова.

Проектът ще ангажира 100 възрастни жители на община Сандански, от които 20 от тях  живеят в отдалечени села без обществен транспорт.
Възрастните хора от общината с нетърпение очакват началото  на планираните дейности и се готвят да се включат в спортни  инициативи и в спортно-възстановителната  гимнастика на клуб «Здраве».Те  ще участват в турнир по Петанк – френска игра за възрастни, в пешеходни походи и културни мероприятия.  Ще се запознаят с поредица от обучителни лекции, насочени към по-успешно адаптиране към житейските промени и развиване на нови умения.“
С голям интерес се очаква стартът на „Знания на колела“, където участниците ще съчетаят ученето с интерактивни уроци по здравословен начин на живот и дигитална грамотност с културно обогатяване и личностно развитие.
Участниците ще се включат в няколко творчески работилници, свързани с  изкуство; готварство, градинарство, ръкоделие и фотография. Изработваните  в тях предмети ще бъдат продавани благотворително,  средствата ще бъдат използвани за подпомагане на самотноживеещи възрастни в селата от общината.

Повече за организацията:
Сдружение „Здраве Сандански“ е спортно туристическа организация, чийто членове са жени на 65+ годишна възраст. Сдружението е наследник на Спортен клуб «Здраве 03», който стартира дейност преди близо 30 години. Сдружението провежда  дейности за превенция на здравето и поддържане активното дълголетие сред хората от трета възраст чрез спорт и пешеходен туризъм.  Сдружението организира редовни занятия по спортно-възстановителна гимнастика. Член е на Българска федерация «Туристи-ветерани» и  активно участва в техните пешеходни походи и национални инициативи. Участва в регионални и национални спортни празници и състезания по гимнастика, лека атлетика и петанк.
Сдружението организира минимум 25 инициативи годишно като участниците във всяка от  тях варират от 10 до 50.  В клуба по гимнастика редовно тренират от 30 до 50, в композицията с която се представят на прегледните по гимнастика участниците са 36,  в спортните състезания обикновено участват по 2 във всяка дисциплина .

За повече информация се свържете с Дина Кирилова -координатор на проекта:
dinakirilova@gmail.com  телефон 0898637052

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене