Срам и позор! Ферма за крави, пенсия и малък ресторант хранят близките на босовете на ВИС в Кюстендил!

Години след смъртта на двамата братя, Васил и Георги Илиеви, мистериите и „легендите“ около тях и техните семейства, все още будят любопитство. През далечната 1992г. Васил Илиев прохожда в бизнеса с няколко дискотеки по Южното Черноморие. Регистрира ВИС- 1 с капитал от 50 000 лв. През 1994 г. е отнет лицензът на ВИС-1, но по-късно е преименувана на ВИС-2 и продължава своите функции. Заслуга за преименуването има Пантю Пантев (Поли Пантев), който преминава в лагера на СИК и е убит на Аруба през 2001 г.

На 24 април 1994 г. Георги Илиев и Мая Пенелова се женят в софийската ритуална зала „Триадица“, а тържеството е проведено в „Мираж“, където година по-късно е убит братът на Георги – Васил Илиев. Кумове на сватбата са видният висаджия и близък приятел на Илиев Румен Маринов-Нарциса и неговата съпруга Биана Антонова – Биби. Сватбата на Георги и Мая е изключително интересно и важно събитие, тъй като тя събира на едно място всички видни фигури на българския подземен живот по това време. Гости на сватбата са Филип Найденов – Фатик, Младен Михалев – Маджо, Димитър Димитров – Маймуняка, Злати Златев – Златистия, Милчо Бонев (Бай Миле), Боян Петракиев – Барона, Гриша Ганчев, Николай Цветин и много други.

На 25 април 1995 г. на път за ресторант „Мираж“, при покушение е убит лидерът на ВИС Васил Илиев. След смъртта на брат си, Георги Илиев отказва да оглави застрахователната компания ВИС. В едно интервю от 1995 г. казва: „Бяхме борци, вече сме бизнесмени“.  В крайна сметка, той се съгласява да оглави групировката.

Георги Илиев е убит на 25 август 2005 г. от неизвестен снайперист. Полицията обявява Васил Арарски – Райко Кръвта, който е убит месеци след убийството на Илиев, за поръчител на покушението. Както става  ясно, след екзекуцията на боса на ВИС-2 фамилията взима решение да изгори трупа. Решението е на вдовицата му Мая, която се надява по този начин да се отърве от бъдещи претенции за наследство от внезапно появили се деца. Прахът на Жоро Илиев е разделен в 4 урни. Една взима Мая, втора – майка му Венка, трета – сестра му Марияна, а прахът от четвъртата урна е разпиляна в любимия му курорт Слънчев бряг, който се превърна и в лобното място на Жоро.

След убийството на лидера на ВИС-2 между майката и вдовицата настъпва хлад. Венка Илиева, никога не е харесвала Мая.  Запознати издават, че истинската причина за ненавистта между двете е финансова. Въпреки че след смъртта си Георги Илиев оставя империя, оценявана на поне 500 милиона долара, всички авоари са прибрани от Мая Илиева. Майката не получава нито стотинка от милионите на сина си!

Къде изчезнаха парите на  Васил и Георги Илиеви?

Майка им, леля Венка, както всички я наричат обитава сама панелен апартамент в Кюстендил, без да разполага и с  лев от милионите на синовете си.

Сестрата на легендарните мафиоти Георги и Васил Илиеви едва свързва двата края, грижейки се сама за трите си деца – близначките Ема и Александра и сина й Георги. Неотдавна излезе новината, че Мариана Илиева се е разделила с мъжа си, двамата не са  били заедно вече от близо 2 години и макар Емил често  взима близначките при себе си, целият товар на родителството пада върху Мариана. Таткото на децата плащал минимална издръжка, която не стигала доникъде, а опитите на мафиотската сестра да стартира собствен бизнес в родния Кюстендил все удряли на камък. Кой би могъл да предположи, че сестрата на двамата най-богати мъже у нас в миналото, ще тъне в мизерия?!

Загадъчност има и около единствената дъщеря на Васил Илиев, Ивона Илиева.

Щерката на легендарния мафиот планирала да вдигне огромна кравеферма край кюстендилско село. Там фамилията Илиеви притежавала десетки декари наследствени ниви. Инвестицията за строителство на самите сгради, купуване на техника и стотиците говеда може да достигне над 10 млн. лева, обясняват експерти.

Впоследствие Мариана и Ивона регистрират и фирма за недвижими имоти ВИГ (Васил и Георги). Като съдружник се присъединява и Мая Илиева. Плановете на трите наследнички на ВИС2 за строителство на кооперации и офис сгради така и не се осъществяват.

Оттогава не се е чуло Ивона да има други бизнес планове. Или поне до март месец на 2022г., когато става собственик на фирма „Агро Солюшънс“, чрез която е предвидено да се вдигнат кравефермите.

Фирма, действаща и до днес с предмет на дейност в, производство, преработка и покупко-продажба на земеделска продукция, животновъдство, изграждане и експлоатация на магазини и заведения за продажба на алкохол, цигари и кафе, и заведения за хранене и др.

Най- интересната и загадъчна, жива фигура безспорно  си остава Мая Илиева. Вдовицата на Главния не обича да е под светлината на прожекторите и ревниво крие личния си живот.

Изключително малко хора говорят за нея, но се твърди, че не е съсипала голямото наследство на Главния – през годините се е отървала от доста неща у нас и е запазила инвестиции в чужбина.

В България Мая Илиева живее в затворен комплекс в Панчарево заедно с трите си деца Криста, Андреа и Георги. За имотите в Доминикана само се носят слухове.

Едва ли някой ще потвърди или опровергае официално ширещите се от години слухове за имотите на Жоро Илиев в Пунта Кана – как купил големи парцели в екзотичния курорт преди години и след това на тяхно място изникнали луксозни хотели, които носят огромни печалби на наследниците му и до днес. След смъртта на Главния Мая закупила голямо имение там, в което заедно с децата и нейни приятели почиват през ваканциите.

Няма как да не споменем и Румен, момчето, което претендира да е единственият син на боса на ВИС-2 Георги Илиев, който е намерен мъртъв преди няколко години във вила в покрайнините на Рим. Той е син на митичната варненска красавица Евдокия , която твърди, че е заченала от боса в далечната 1992 г. Жената признава, че получавала по 100 000 долара, за да заживее достойно на Апенините и така да се откаже от всякакви претенции към боса на ВИС, който никога не е припознавал официално като свое дете Румен. Аутопсията, потвърдила, че се касае за смърт, причинена от солидно количество поети наркотици. Подозренията на роднините му обаче са, че той е бил ликвидиран.

Официални наследници се водят единствено трите деца на семейство Илиеви – Криста, Андреа и Васил, които осиновяват броени месеци преди разстрела на Главния. Според запознати, въпреки това вдовицата на боса Мая Илиева е предоставила солидна сума пари на Румен. Условието е било той да не се появява пред медиите. Факт е, че младежа изчезна така ненадейно, както и се е появил.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене