Служител на петричкото читалище, разпространявал порноматериали, с условна присъда и 2 хил. лв. глоба

Бивш служител на читалище „Братя Миладинови“ в Петрич бе осъден за разпространяване на порноматериали. Д.Ч. изпращал от служебния и домашния си компютър снимки и видеофайлове, изобразяващи полови сношения, орална любов и похотливо показване на половите органи, за създаването на които са използвани лица от женски пол, изглеждащи като ненавършили 18-годишна възраст.

Порноматериалите са изпращани на различни лица на електронни пощи и чрез мобилните приложения „Messenger“ , Viber“  и „Skype“ в продължение на близо две години в периода 20.12.2018 – 21.10.2021 г.

След жалби в полицията е предприето разследване, което приключило с обвинение за престъпление по чл. 159, ал. 6 от НК срещу читалищния служител. Делото е разгледано в Районен съд – Петрич по съкратеното съдебно следствие и в едно заседание, при което обвиняемият признава фактите и обстоятелствата, които са установени от разследващите.

Съдия Андроника Ризова постанови осъдителна присъда, в която той е признат за виновен по всички пунктове на обвинението, и му наложи едно общо наказание от 2 г. условно с 3-годишен изпитателен срок и 2000 лв. глоба.

Иззетите веществени доказателства, използвани за престъплението – домашен компютър и флашка, ще бъдат унищожени, а служебният компютър – върнат на читалището.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Благоевград. Читалищният служител е бил уволнен веднага след случая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене