ЧАКАШ ЗА ПАРИ! Скандалната „Чакалня“ на България – ГКПП Кулата- Промахон ДО КОГА?

„Преди години стояхме с часове пред посолството в София за визи, сега – най-много на ГКПП Кулата- Промахон „ , това е само един  лек коментар, за  ситуацията в която  ежедневно влизат стотици хиляди преминаващи по  нея.

За Кулата се знаят не малко скандали, които  за съжаление съвсем не са митове и легенди.

Едни от последните такива, се случва през пролетта на тази година, когато „лъсват“ три видеа, заснети тайно през 2023г. Клипове на които се вижда, как гранични полицаи делят пачки от корупция. Именно на едно от тези видеа, лъсва гранично ченге, което брои топки с пари, които после муши по джобовете на полицейската си униформа като ирония на „величавата“ ни борба с корупцията. Корупцията от ГКПП „Кулата” обаче не спира до тук, а продължава! Не само, че проблема не се взема насериозно, ами и продажниците с пачки са повишени,  като обезщетение за времето, през което са „проверявани, твърдят източници.

Не по малко интересен е и случаят с бивши служители в „Пътни такси и разрешителни“ на ГКПП „Кулата“.

Прословутото дело срещу тях се точи цели 16 години, а обвинителният акт е 21 201 страници. През 2006 г. 20 служители от управлението „Пътни такси и разрешителни“, което работи на ГКПП „Кулата“, но е структура към регионалното министерство, са задържани с гръм и трясък и голям медиен шум. Обвинени са, че са отмъкнали близо 4 млн. лева. После ги съдят 16 години и накрая през септември 2022 г. всички те са оневинени. Въобще показателна история за състоянието на съдебната система тук и сега.

Многобройни са и случаите на хора, който стигат до бой, зарди километричните опашки.

И после преминаващите се чудят, защо има такива…

Ами, ще има, докато има пачки за броене, ще има и километрични опашки!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене