Иван Топузов след четвъртата поредна победа на Банско: Следващите пет мача са изключително важни! Или ще ни изстрелят в Топ 3, или ще бъдем в средата…

ФК Банско записа четвърта поредна победа в Югозападната Трета лига от началото на сезона. В изминалия кръг „козлите“ надвиха дублиращия отбор на Левски (София) с 2:0. Отборът, воден от треньорския тандем Борислав Хазуров и Иван Топузов, не допусна гол в четвърти пореден мач.

На какво се дължат тези резултати?! Не искам да избързваме и да говорим много, защото е твърде рано. Има да се изиграят още толкова много мачове. Но истината е, че направихме хубава лятна подготовка и най-важното е – момчетата се стараят. Не че преди не са го правели, но сега наистина показват друго лице. Ние надиграхме всички съперници до момента, като единствено в първия кръг допуснахме лековато равенство с Пирин (Разлог)“, коментира помощник треньорът на банскалии Иван Топузов.

На въпрос, на какво се дължат четирите поредни мача без допуснат гол, той отговори: „Ние сме абсолютно същият отбор от миналия сезон, с минимални промени, които засягат по-скоро подреждането на самия състав. Динко Слаев мина в центъра на защитата, а отляво заигра Виктор Ергин. Това даде изключителен резултат. В защита имаме още доста опитни футболисти, каквито са Лечов и Мунин, имаме и Марио Димитров, Боби Божинов… така че разполагаме с опции.“

В рамките на 17 дни ще изиграем пет мача. Говорихме си в съблекалнята, че тази серия от пет мача е изключително важна. Сега гостуваме на втория отбор на Септември (София), след това приемаме Балкан, гостуваме на Пирин II (Благоевград) и Витоша (Бистрица) и приемаме Рилски спортист. Тези пет мача, както могат да ни изстрелят и да ни задържат в Топ 3 на класирането, така могат и да ни оставят горе долу в средата на класирането. От нас зависи къде ще бъдем, но наистина предстои ни цикъл сряда-събота и трябва да бъдем максимално концентрирани“, каза още Топузов.

Радвам се, че младите момчета играят все по-добре. А и победите им дават допълнително мотивация, хъс и самочувствие, че могат да се справят. По-опитните им помагат, така че разполагаме с добър баланс в отбора“, завърши помощник треньорът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене