Внимание! Търсят се гранични полицаи!

Обявиха конкурс за гранични полицаи. Първоночално през „ситото“ на МВР ще преминат 400 кандидати.

Общо договорените допълнително щатове са 1264. Преминалите успешно ще работят на регионалните дирекции на „Гранична полиция“ в Петрич, Кюстендил, Драгоман, София, Елхово, Брегово, Видин.

Необходима е диплома за завършено средно образование. За 10 длъжности в „Гранична полиция“ – образователна степен „бакалавър“. След спечелването на конкурсите всичките 400 кандидати ще преминат шестмесечен курс в Академията на МВР.

Приоритетите в дейността на “Гранична полиция” са насочени към противодействие на нелегалната миграция през държавната граница, трафик на хора с цел сексуална експлоатация, използването на неистински, преправени или документи с невярно съдържание за преминаване на държавната граница, както и трансграничната престъпност, посочват от МВР.

Стартовата заплата е каквато е за всеки полицай в МВР. Тя в момента е около 1300-1400 лева, но от 1 януари ще бъде около 2000 лева.

Конкурсните са на три етапа – медицински преглед в болницата на МВР, физически изпит, психотест, тест за интелигентност и беседа с психолог. Преминалите отиват на интервю с комисия от специалисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене