„Братоубийство“ в ДПС – Югозапад! Законно избраният председател Ведат Хюсеин притискан да се оттегли със срок! Зайденов с картбланш да се докаже!

Войната в ДПС между Ахмед Доган и председателя Делян Пеевски дава своите първи жертви. Дни след проведената нелегитимна среща в морския сарай на почетния председател на ДПС, независимият народен представител от Абланица Ибраим Зайденов се появил в пиринския регион с някакъв печат в ръка и заявил, че той е „новият областен на ДПС“. Дългогодишният областен лидер и политик с доказани качества и професионализъм Ведат Хюсеин, Зайденов отписал като „бита карта“ и заявил, че на господин Ведат му са дадени десетина дни сам да се оттегли без скандал.

Гилотината падна за първия предаден! Ведат Хюсени води партия ДПС в югозапада дълги години, авторитетът му е безупречен. Нито един път името му не беше замесено в някакъв скандал или поне намек за корупция, за разлика от този на Зайденов. Какво доведе за това негово унижение, пита Топ Преса?! Това ли е ДПС на Доган – гилотини, секири, унижения и предателства – питат се избирателите от пиринския край.

Цял живот Зайденов се гордееше, че е един от най - близките на Пеевски и Ревански. Дори плашеше с тях!

Цял живот Зайденов се гордееше, че е един от най – близките на Пеевски и Ревански. Дори плашеше с тях!

Топ Преса преди дни разкри също така, че авторитетът на Зайденов не е толкова силен в ДПС на Доган. Според наши източници на него му е даден шанс да се докаже, че не е „трол“ или „троянски“ кон. Първата му задача била да детронира Ведат Хюсеин, като му прочете „политическата смъртна присъда“ подписана лично от Доган, втората задача, била да се изправи директно срещу кума си – Радослав Ревански. Както е известно кметът на Белица, Ревански бе посочен от Доган като „персона нон грата“ и публично му се поиска оставката като член на ЦОБ на ДПС а в последствие беше нелегитимно изключен. За това скоро се очаква градоначалникът на Белица да стане фактор в „ДПС – Ново Начало“ водена от Делян Пеевски.

Ревански и Зайденов са кумове, близки, роднини… Зайденов трябвало да се обърне срещу семейството си за да се докаже пред Доган. Ибраим Зайденов е човекът, който ще реди и регистрира листите на догановото ДПС, като да водач /може би след Сокола/ е спряган колегата му Ахмед Вранчев, а Зайденов ще бъде втори-трети….

Бившият народен представител и заместник областен от ДПС, Елхан Кълков от Сатовча по всяка вероятност щял да води листата в Смолян, защото там не можело да намерят кандидат.

 

ЗАЩО ДОГАН ПРЕДАДЕ ВЕДАТ?

 

Ведат Хюсеин беше един от най – верните хора ва Ахмед Доган. През годините много бяха партийните велможи, които искаха да детронират Ведат, но Доган лично държеше за него. Братя Палеви, Ахмед Башев, някои млади пишлегари и кой ли още не, тръгваше срещу областния но удряше на камък. Каквато и да е причината за отстраняването на Ведат Хюсеин, със сигурност това ще изиграе лоша роля за гласовете на Доган в Пиринския край. След тази статия много ще са избирателите на ДПС, разочаровани лично от Доган. Особено в община Гоце Делчев – Ведат Хюсеин се слави с изключително висок рейтинг. Силен е и в другите общини. Името му е синоним на „диалог“ , „практичност“, „резултати“….

„Политическата звезда“ на Ибраим Зайденов изгря на рамената на Делян Пеевски и на кума му Радослав Ревански. Той не веднъж парадираше с тези си контакти дори и пред Топ Преса. Едва ли той ще е човекът който ще успее да сплоти избирателите на ДПС, а и нищо чудно Зайденов все пак все още да тъче на два стана. Работата му в Пиринско като пишман областен ще го покаже и докаже. Но както твърди едно житейско правило – един път предател, цял живот предател. На такива хора не може да се има доверие и Доган ще го разбере по лошия начин…

А нищо чудно стратегът от „Росенец“ просто да ползва Ибраим Зайденов само да разчисти терена, да му свърши черната работа и после да посочи друг много по сериозен и стабилен играч, който да върши делата на партията – която и да е тя.

 

Следва продължение….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене