Сензационно от зам.-председател на ДПС: Пеевски каза на Доган „Поеми си организацията, върни се като председател“, но…

Делян Пеевски предложил на Ахмед Доган да се върне като председател на партията, а не да пробутва „Чакъров-Макъров“, но почетният не приел и продължил с опита „кукла на конци“.

Сензационното разкритие прави зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред депесари вчера във Варна.

Част от словото на зам.-председателя:

„И нека тук да ви го кажа, за да го знаете: Пеевски му каза: Господин Доган, поеми си организацията, върни се като председател на ДПС, ти си единственият човек, на който аз ще ти стана заместник. Какво ни пробутваш тука Чакъров, Макъров, ала-бала?!

Случи ли се? Не се случи. Продължи опита – кукли на конци.

Да, ама куклите на конци вкараха ДПС в ролята на излишна за България партия.

И когато Делян каза – аз ще я реформирам!, и всички, които му ръкопляскаха на конференциите, започнаха да му пречат.

И когато Делян ни направи втора политическа сила, когато правителството беше уредено, дойдоха и дръпнаха покривката…

Кой се уплаши от силно ДПС?!

Кой се уплаши от разтворено ДПС към цяла България?!

Кой се уплаши от реформирано ДПС?!

Кой се уплаши от това, че ДПС ще диктува в българския политически живот и няма да стои в миманса като малка етническа партия и да се държи като обидена или незачетена?!

Кой се уплаши!

И защо се уплаши?!

Тези отговори Те дължат на вас!“.

И още:

„От 2013 – 2014 ДПС е в миманса. Никой не го брои жив. Никой не иска да го приеме във властта. Никой не иска по никакъв начин да говори дори за него. Извинете, но нашите избиратели не заслужават това. Извинете, но ние не заслужаваме това.

Аз, като човек, който е най-вътре в процесите, ви казвам, че това беше упадък! Че това бе правено от някои от посочените лидери на ДПС съзнателно! У други беше проява на егото. Но моделът беше сгрешен. От момента в който г-н Доган реши, че трябва да си почива, но почивайки си да управлява партията, и да посочва разни лица, които да я управляват, ДПС тръгна надолу.

Рязко надолу!

ДПС влезе в миманса на българската политика, където не му е мястото и когато се появи човекът, който има огромна роля през последните 15 години…

И когато влезе Делян Пеевски в активната политика, и когато го видях – пред очите ми – как никой не искаше да говори с ДПС и той срита вратата, където се говореше за власт, влезе вътре и каза: Вие тука какви сте? ГЕРБ, ПП/ДБ, вие какви сте, да разпределяте власт?! Кои сте вие и кой ви каза, че без ДПС можете да правите това?!

И за три месеца ги накара това, което 10 години никой не можа да ги накара! Да признаят ДПС. Нищо да не става без ДПС, всичко да става с ДПС“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене