Но със сигурност ще вдигне резултата на левицата, а Корнелия Нинова не иска това да се случи, за да не станат ясни грешките ѝ.

СКАНДАЛЕН ЗАПИС едно към едно: Корнелия превзема тайно БСП! Чуйте заканите на Нинова! ШОКИРАЩО

Бившият председател на БСП Корнелия Нинова лъсна в скандален запис, който Narod.bg единствен публикува. От аудиото става ясно, че Кака, както я наричан на „Позитано” 20, се опитва да забрави за оставката си и да се върне начело на БСП по втория начин. Лъсна и фактът, че Корнелия Нинова се опитва да използва юридически хватки и да блокира регистрацията на листите на партията.

„Така ли, ми като е коя съм, сега ще видите коя съм. На 11-и (септември, б.ред.) аз ще регистрирам партията и аз ще регистрирам листата“, заканва се Нинова пред присъстващите.

/бел. ред – това е датата за регистриране на партии за участие в предсрочните парламентарни избори според хронограмата на ЦИК/

Малко по-късно от тирадата става ясно, че бившата председателка стига дори по-далеч. Тя се опитва да инсталира начело на партията близките си Иван Ченчев и Георги Свиленски. Това е абсолютно противоуставно, тъй като двамата дори не са част от Изпълнителното бюро на Столетницата.

Нинова, която за пореден път се държи все едно БСП ѝ е бащиния, им е направила „пълно пълномощно”, с което двамата да се опитат да регистрират паралелни листи на БСП. Целта е ясна – да се спре широкото ляво обединение.

Но със сигурност ще вдигне резултата на левицата, а Корнелия Нинова не иска това да се случи, за да не станат ясни грешките ѝ.

„Даже вчера съм дала на Георги Свиленски и Иван Ченчев пълно пълномощно от мое име да взимат регистрация, да правят регистрация, да правят листи. Аз не искам да се меся в тоя процес.

Аз ще се дръпна, ето дала съм пълномощно на Георги и на Иван Ченчев. Те двамата могат да регистрират всичко. Заверила съм го нотариално. И те поемат тая отговорност”, заявява скандално бившата лидерка.

Запознати коментират пред Narod.bg, че подобно пълномощно е нелегитимно, защото няма как Нинова да прехвърля правата над партията все едно БСП е нейна частна фирма. Корнелия Нинова от години се отнася така с най-старата партия и за това Столетницата достигна историческо дъно по време на управлението ѝ, коментира източникът на Narod.bg.

ЧУЙТЕ СКАНДАЛНОТО АУДИО ТУК:

https://soundcloud.com/narod-bg/korneliya-ninova-taen-zapis

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене