Илхан Андай по Нова тв: Заседание на ЦОБ – фейк новина, Доган най-сетне се престраши да обяви война на Пеевски, сбирката има друга цел

.

Съобщението за проведено заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС покрива всички атрибути за фейк новина. Категорично няма кворум за легитимното му провеждане. Което значи, че вчера в летния „сарай“ е имало не заседание на ЦОБ, а сбирка, седянка или както щете го наречете, с участие на по-малко от половината бюро и изключените депутати, разбира се начело с Доган.

Единствена истинска новина е, че най-сетне Доган се престраши и обяви война на Пеевски.

Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Илхан Андай от 24rodopi.com.

И още: „Довчера виждахме едни вестоносци и говорители и ние се чудехме толкова зле ли е Доган откъм форма и кондиция, дали е заложник на една група партийни милионери или просто не иска да изневери на стила си – при него винаги е имало повече философия и съвсем малко еднолично поемане на отговорности“.

Той „открехна завесата за истината за вчерашната сбирка“. „Това събиране има ясен адресат и работи активно за постигане на една близка и много важна цел – провеждането на Централен съвет. Събирането при Доган няма правна стойност, но е ход, макар да разкрива отчаянието на този лагер, ход за облъчване на членове на Централния съвет (ЦС) с идеята да се получи един много важен сбор. От човек от фракцията вчера знам, че не им достигат още 25 души за така важното заседание на ЦС, където вече по устав могат да освободят членове на ЦОБ и да насрочат още по-важната Национална конференция, едва там могат да свалят Пеевски или Чакъров или и двамата.

Демонстрацията „силни сме и нахъсани“ трябва да повлия на нерешителните да направят своя избор и най-сетне да се проведе това заседание на ЦС“, каза Андай.

Към вчерашна дата актуалното състояние на ДПС в съда показва, че партията има двама председатели и с това актуално състояние партията отива на избори, сбирката при Доган е само за облъчване, категоричен е Андай. Ахмед Доган не фигурира в регистрите на ДПС от 11 години, допълни той.

24rodopi.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене