Служебната куртка на полицая се обагрила в кръв и той бил откаран с линейка на Спешен център до болницата. При прегледа е установено, че е с 10 см рана, която била зашита, и той е освободен за домашно лечение.

Направо разтърсващо! Никола Шуртов от Сатовча към жертвата си Халил Странджев : Сега ще те коля!

Нападателят от Сатовча, който намушка с нож полицай в гърдите, бе обвинен в опит за убийство и остава зад решетките. Вчера състав на Окръжен съд – Благоевград наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на  62-годишния Никола Шкуртов, който бе подведен под наказателна отговорност от наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура в опит за убийство на полицай при изпълнение на служебните му задължения. На делото по мярката стана ясно, че той е замахнал 3 пъти с ножа към 53-годишния полицейски служител Халил Странджев, като е успял да го рани в областта на гърдите, от лявата страна, в близост до сърцето. 

Благодарение на намесата на мъж от селото, който издърпал нападателя и избил ножа от ръцете му, не се е стигнало до по-тежки последствия. Пред разследващите Шкуртов е заявил, че нищо не си спомня, тъй като е бил пиян. Той бил селският  алкохолик, от когото местните пропищели. Именно заради пиянската му агресия и нарушаване на обществения ред на 24 август сутринта била потърсена полицейска намеса. Дежурният патрул, в който бил полицай Халил Странджев, пристигнал след 8 часа пред заведение на площада, където бил и Шкуртов, той буйствал и притеснявал хора от селото. След като го отстранили оттам, той седнал на пейка и започнал да крещи „Сега ще те коля!” към униформения. Полицаят се обърнал и го попитал: „Кого ще колиш?”, при което отговорът бил „Тебе!”. След това пияният извадил ножа и два пъти замахнал към униформения, като го ранил в областта на гърдите. При третия замах бил изтласкан и повален на земята, където са му сложени белезници.

Служебната куртка на полицая се обагрила в кръв и той бил откаран с линейка на Спешен център до болницата. При прегледа е установено, че е с 10 см рана, която била зашита, и той е освободен за домашно лечение. Както „Топ Преса“ вече писа, инцидентът стана само 5 минути преди приключване на нощното дежурство на полицая. Разследването по случая продължава. Припомняме, че 62-годишният Никола Шкуртов е осъждан в миналото за опит за убийство на снаха си, като изтърпял ефективната си присъда и излязъл от затвора през 2019 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене