Поредна гордост за Петрич: Марин Григоров развя българското знаме с герба на Петрич на мултиспортно плуване в открита вода в Ню Йорк

С гордост ще отчетем поредното постижение на петричанин!
Кметът Димитър Бръчков връчи на петричанина Марин Григоров символичен плакет „Пример за несломим човешки дух и гордост за Петрич“.
Марин, който от 18 години живее в САЩ, ни донесе поредната причина да сме горди с духа, благородството и човечността, характерни за ПЕТРИЧАНИ!
Само преди броени дни Марин се включи в New York City SEAL Swim – мултиспортно плуване в открита вода, което се провежда в Ню Йорк, организирано от The Navy SEAL Foundation (фондация с нестопанска цел, която предоставя няколко програми за тюлени, ветерани и техните семейства), обединяващо морски тюлени, ветерани, служби за първа помощ и цивилни, които плуват за благотворителна кауза в река Хъдсън. Те участваха в плуване в открити води от държавния парк „Либърти“ в Ню Джърси до Световния търговски център като част от 7-ото годишно плуване на тюлени в Ню Йорк за набиране на пари за фондацията на военноморските тюлени.
Преди около година петричанинът обиколи с плуване Манхатън – водно трасе с дължина 47 км и известно като „20 моста“, което Марин преплува за 8 часа и 20 минути, прекосявайки три реки в трудни условия. Тогава Марин развя българското знаме, върху което беше прикачил герба на родния Петрич. Става дума за най-дългото в света регулирано еднодневно плуване в открити води. Подобни обиколки на Манхатън се правят от 2016 г. насам, а Марин е първият българин, впуснал се в това предизвикателство успешно. Марин не е професионален плувец, но активно се занимава с този спорт. Петричанинът става част от местен любителски клуб – The Sandy Hook Sunrise Swimmers и всеки ден плува в студените води на океана.
Браво, Марин Григоров! Подкрепяме те, гордеем се!





Може да бъде изображение с 5 души, хора, които учат и маса
Може да бъде изображение с 4 души, хора, които учат и маса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене