„То ще е нелегитимно, защото няма кворум. Знам колко души ще отидат там, защото знам кои са дерибеите. Нормалните хора подкрепят мен“, отсече той. 

СТАВА СТРАШНО!Делян Пеевски за първи път обвини директно Ахмед Доган в корупция

Нелегитимно ще бъде днешното събиране на членове на ДПС, някои от тях членове на Централния съвет на партията, което ще се проведе днес в 14:00 часа, категоричен бе на извънреден брифинг в кулоарите на Народното събрание председателят на ДПС Делян Пеевски.

„То ще е нелегитимно, защото няма кворум. Знам колко души ще отидат там, защото знам кои са дерибеите. Нормалните хора подкрепят мен“, отсече той.

„Почетният председател няма такива права, в момента, в който почетният председател (Ахмед Доган) и другият председател (Джевдет Чакъров) се опитаха да откраднат марката на ДПС, изгубиха своята стойност съгласно устава на ДПС, защото са нелегитимни. Тези хора трябва да попитат – г-н Доган, къде са 30-те милиона, които откраднахте от ББР? И като чуем този отговор, ще продължим разговора.

Делян Пеевски обвини, по традиция, и президента Румен Радев, че е „погазил Конституцията“ във вчерашния ден, отказвайки да подпише указ за назначаването на правителство, предложено му от Росица Грънчарова-Кожарева. Освен това – Радев отправял България „право към Москва“.

„Може да попитате г-н Петков, че той е довел Калин Стоянов, че той е лежал в една кола заедно с Петър Петров. И е лежал на една седалка като в сандвич.

Според Пеевски министър Стоянов си върши работата „изключително професионално“.

И обеща – ако не остане на поста си, ще му предложи място в листите на ДПС. „Ако Мистър Кеш – Радев, се подиграе с един достоен полицай, (…) ако се подиграят с него, лично аз ще го поканя да бъде водач на листата на моята партия. Безкрайно много уважавам нашите полицаи и те винаги ще имат нашата подкрепа:“, каза Пеевски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене