Журналистът Илхан Андай с горещи разкрития: Бих питал Доган, дали е в кондиция, дали здравето му позволява да влиза във война…Вълка му подари два Майбаха, но вече няма пари да му помага

Ако стигнете до Ахмед Доган, задайте му въпроса: Вие взехте ли 30 млн. от Вълка и това прословутите 20% за свършена работа като награда ли са. Трябва да му зададете редица въпроси. Това заяви журналистът Илхан Андай пред Нова тв.

Бих го изслушал 5 минути, за да го питам дали е в кондиция, дали здравето позволява на Доган да влиза в тази борба, която се твърди, че се води. Тези хора, които отиват при него, не получават този отговор, а получават опорки от екипа Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай, докато Доган говори някак си витиевато, показва частична форма от добрата, която стягаше целия актив на тези новогодишно-коледни вечери, смята Андай.

Да вземем тези младежи, които отишли при него, били накарани да вдигнат ръка, ако го виждат за първи път и 90 на сто от тях вдигнали ръка. Той им дава шанс всеки да се представи и се обръща към Джевдет Чакъров и му казва: Те са готови.
Тези младежи не знаеха за какво са извикани там. Дали Доган иска да маха Пеевски, дали има този сблъсък. Дали наистина са верни думите на Джевдет Чакъров, че Доган иска да маха Пеевски. Докато не чуем от него, че иска оставката…Вече ще го изрече, защото двата лагера си признаха, че отидоха твърде далече и ДПС върви като участие с две формации на вота, смята Андай.

Предполагам, че и двете страни ще участват в изборите под формата на коалиции с други партии, в които след запетаята ще има ДПС. След указа на президента след 19-и август, ще видим дали централата на ДПС ще заседава с квалифицирано мнозинство. Това ще покаже дали Доган държи този огромен авторитет, ако Доган не успее да го събере, не може да заседава и не може да има национална конференция. Едва на нея могат да махнат двамата председатели и да се избере друг. Говори се, че Доган иска да върне Мустафа Карадайъ.

Но най вероятно ще се отиде с две отделни листи. Хубаво е, че за първи път от 34 години етническите турци ще имат конкурления и някой, ако се появи с друго име, няма да бъде наречен предател.

Питайте Доган защо Пеевски е феномен, пък след месец не е феномен. Проблемът на Доган е, че няма оперативни шефове, отсече журналистът.

Източници твърдят, че Вълка няма пари, за да помага на Доган. Преди време му е подарил два Майбаха, през 2018 г., това го казва и самият Доган на рождения му ден, че един бизнесмен му е подарил брониран Майбах, може да караме Майбаха, който е в гаража. Тези два Майбаха може и да са от издирваните. Вълка е влизал по-свободно в Сарая, издаде Андай.

На въпрос какво стои зад обиските в имоти и офиси на Румен Гайтански и Стоян Мавродиев Андай коментира:

„В момента става нещо хубаво, но много закъсняло. Срещу едни активи за 3,5 милиона лева са дадени едни 150 милиона лева. Мнозина биха задали въпроса защо това се случва точно сега? Казано с други думи – не е важно, че вкарваш в 90-ата минута гол. Важното е, че го вкарваш този гол. Съмнението остава, че ако си вкарал в 20-ата минута – печелиш едни пари при залог 2, а в 90-ата – парите стават твърде много. Съвпадението позволява всякаква интерпретация. Зависи как ще коментираме като журналист, илми като представител на ППДБ, или като представител на Възраждане. Ние сме в предизборна кампания и както е удобно, така се коментира”, заяви Андай.

По думите му бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев „е трябвало да бъде задържан още навремето”. „Той затова избяга. Може би затова го освободиха от поста – свърши една мръсна работа. Взе си полагаемото… предполагам, така, както се коментира. Защото в нито една държава – от Анкара през Брюксел до Лондон, това не би се допуснало. Да вземеш едни пари, то схемата е подобна на тази с прословутите къщи за гости”, подчерта журналистът.

И допълни: ”Банката е на държавата. Управляващите тогава е трябвало да извършват по-добър контрол”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене