Ветровита неделя

дъжд и вятър

Днес през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, често значителна и от запад на изток на места ще превали слаб дъжд, който в Предбалкана и по високите полета ще премине в сняг, но бързо ще спре. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Заради очакваните силни пориви на вятъра е обявен жълт код в цялата страна. Максимални температури между 4° и 9°, в крайните югозападни райони до 11°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 5°, а минималната (-2°), за Банско 6°/-1°, Разлог 7°/0°, Дупница 5°/-2°, Кюстендил 5°/-3°, Перник 3°/-2°, Гоце Делчев 11°/0°, Сандански 8°/0° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 8°, а минималните до 0°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е близко до средното за декември – ще се повишава.

В планините ще бъде доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части – ураганен вятър от северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна, с валежи, предимно от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°. 

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен, след обяд и силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 6°-9°. Температурата на морската вода е 8°-9°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене