СДРУЖЕНИЕ „С НАДЕЖДА ЗА УТРЕ“ ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ „КЪМ ТАЙНИТЕ НА ПРИРОДАТА И НЕЙНОТО ОПАЗВАНЕ“

 

На 07.06.2023 г. Сдружение „С надежда за утре“ подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG06RDNP001-19.580-0002-C01. Проектът се финансира по Мярка 7 „Съхранение и популяризиране на местната идентичност, културно – историческо и природно наследство“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на СНЦ „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“, под-мярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“, мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Основната цел на проекта е опознаване, опазване и популяризиране на богатото природно наследство на територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово и насърчаване развитието на туризма, чрез популяризиране на природните дадености на региона. Специфичните му цели са насочени към:

  1. Създаване на иновативен дигитален продукт за представяне на природното наследство на територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово и неговото промотиране за достигане до по-голям брой лица;
  2. Съхранение на местната идентичност и природно наследство, чрез реализиране на мерки за опознаване и опазването ѝ, включително чрез включване в дейностите на деца и младежи;
  3. Популяризиране на природни дадености на територията на трите общини.

Общата стойност на проекта е в размер на 29 162,00 лева и включват изпълнение на следните основни дейности:

  1. Проучване на природно наследство на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово;
  2. Популяризиране на местното природно наследство, чрез разработване и публикуване на дигитален Атлас за природното наследство на територията на МИГ, вкл. изработена интерактивна карта.
  3. Повишаване на екологичната култура и популяризиране на местното природно наследство на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово, за неговото съхранение и опазване чрез организирането на еко-излети.
  4. Популяризиране на изготвените продукти по проекта и проектните дейности, чрез провеждане на информационна кампания.

Очакваните резултати от изпълнението на проекта са:

  1. Популяризирано местното природно наследство;
  2. Повишена екологичната култура на деца и младежи в областта на за опазване на природата и природното наследство;
  3. Създадени условия за насърчаване на туризъм, свързан с природното богатство.

 

Тази публикация е създадена от Сдружение „С надежда за утре“, с финансовата подкрепа по подмярка 19.2 “Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., във връзка с изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.580-0002-C01 от 07.06.2023 г., проект „Към тайните на природата и нейното опазване“. Публикацията е съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони. Отговорност за съдържанието носи изцяло и единствено Сдружение „С надежда за утре“ и при никакви обстоятелства не може да се приеме, че отразява официалното становище на Европейската комисия, Управляващия орган на ПРСР 2014 – 2020 г. или ДФ „Земеделие“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене