СДРУЖЕНИЕ „С НАДЕЖДА ЗА УТРЕ“ ПРОВЕДЕ ЕКО-ИЗЛЕТИ ПО ПРОЕКТ „КЪМ ТАЙНИТЕ НА ПРИРОДАТА И НЕЙНОТО ОПАЗВАНЕ“ С УЧАСТИЕТО НА 95 ДЕЦА

През периода 10.05.2024 г. – 19.05.2024 г., Сдружение „С надежда за утре“ проведе еко-излети, с участието на 95 деца от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, които имаха за цел повишаване на екологичната култура и популяризиране на местното природно наследство на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово, неговото съхранение и опазване.

Еко-излетите бяха насочени към опознаване на местни природни забележителности, места и местообитания на територията на трите общини. Децата се запознаха отблизо с природни обекти и други забележителности, получиха нови знания за местното природно наследство и необходимостта от неговото опазване, връзката между опазването околната среда и опазването на природното наследство.

Всичко това се случи сред магическата и величествена природа на планината, чрез забавни интерактивни игри, чрез които децата по-лесно и по-ефективно придобиваха знания в областта на екологията и местното природно наследство, както и ролята на опазването на природата за съхранението и опазването на природното наследство.

Еко-излетите се проведоха на територията на Ландшафтно-исторически парк „Градище”, Тракийска, късноантична и средновековна крепост „Св. Димитър“, зоокът и Хаджидимовски манастир „Свети Георги Победоносец“ в град Хаджидимово,

В резултат на проведените събития беше повишена екологична култура на млади хора и популяризирано природно наследство на региона. Децата имаха възможността сами да изготвят снимков материал на природните обекти и други забележителности, които посетиха.

Тази публикация е създадена от Сдружение „С надежда за утре“, с финансовата подкрепа по подмярка 19.2 “Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., във връзка с изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.580-0002-C01 от 07.06.2023 г., проект „Към тайните на природата и нейното опазване“. Публикацията е съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони. Отговорност за съдържанието носи изцяло и единствено Сдружение „С надежда за утре“ и при никакви обстоятелства не може да се приеме, че отразява официалното становище на Европейската комисия, Управляващия орган на ПРСР 2014 – 2020 г. или ДФ „Земеделие“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене