. На толкова ст. разследващ полицай във 2-ро РУ К. Златков е оценил душевните болки и страдания – унижение, обида и стрес, които преживял, след като бил наказан дисциплинарно. Той бил наказан с „порицание“ за 6 месеца със заповед на полицейския директор комисар Георги Кандев

ОД на МВР – Благоевград стана за резил заради действия на Георги Кандев!

Благоевградски разследващ полицай съди ОД на МВР -Благоевград да му плати обезщетение от 2000 лв. за неимуществени вреди. На толкова ст. разследващ полицай във 2-ро РУ К. Златков е оценил душевните болки и страдания – унижение, обида и стрес, които преживял, след като бил наказан дисциплинарно. Той бил наказан с „порицание“ за 6 месеца със заповед на полицейския директор комисар Георги Кандев на 1 август 2022 г. След като я получил, разследващият полицай обжалвал пред Административен съд – Благоевград.

С решение на съдия Георги Иванов заповедта за наказание била отменена на 6 март 2023 г., което влязло веднага в сила, тъй като не подлежи на обжалване. Това дало коз на разследващия полицай да заведе иск за 2000 лв. срещу полицейската дирекция по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди в Административен съд – Благоевград. В хода на делото, разгледано от съдия Димитър Думбанов, са разпитани като свидетели майката на разследващия полицай и негов колега. Като лица от найблизкото му обкръжение те разказали за негативните емоции – безпокойство и притеснения, които изпитал след тази заповед като дългогодишен служител, който дотогава никога не бил наказван, а само награждаван. Присъстващият прокурор на делото Костадин Прешелков изразил становище за основателност на исковата молба. След преценка на доказателства съдията осъжда ОД на МВР – Благоевград да изплати на действащия разследващ полицай К. Златков обезщетение от 1500 лв., вместо претендираните 2000 лв., както и направените от него съдебни разноски от 410 лв. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене