Американският университет в България заема челни позиции в класацията на университетите в България

Американски университет

Американският университет в България заема челни позиции в класацията на университетите в България, оповестена днес отБългарското министерство на образованието.

АУБ е абсолютен лидер по администрация и управление, икономика, обществени комуникации и информационни науки. Възпитаниците на университета пък са сред най-търсените специалисти, а в някои от направленията получават най-високи доходи. Освен това университетът предлага най-добрата академична и жилищна база в страната.

Петте дисциплини на АУБ, оценени от системата – икономика, компютърни науки, бизнес администрация, политически науки и журналистика и масови комуникации – бяха класирани сред първите в страната, като програмите администрация и управление, икономика, обществени комуникации и информационни науки бяха определени за най-добрите в България.

Система за оценяване на университети в България сравнява академичните дисциплини в акредитираните в България висши учебни заведения. Системата подрежда програмите, въз основа на повече от 70 показатели, като например учебния процес, учебната среда, социално-битовите и административни услуги, научната работа, престижа, както и реализацията на завършилите на пазарана труда.

АУБ следва модела на традиционните американски университети,предлагащи образование в американски стил liberal arts. Неслучайно американските университети са начело в световните класации. Три от основните причини за успеха на американския модел на образование са: предлагането на много по-активна, гъвкава и интерактивна учебна среда, тясната връзка между научно-изследователската дейност и преподаването, както и съвместния живот и дейности извън класната стая, които университетът предлага на своите студенти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене