„Кугър“ и военни гасят Славянка, Пирин и Малешево

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили участват в гасенето на големите пожари в област Благоевград.

Нова група от 18 военнослужещи с 5 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване – Благоевград продължат да гасят големия горски пожар на българо-гръцката граница в района на село Голешово в планината Славянка.

Общо 21 военнослужещи с 5 единици техника от състава на Сухопътните войски, от които 17 военнослужещи с 3 броя техника от Батальон за комуникационно-информационна поддръжка – София, двама военнослужещи с 1 брой техника от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Мусачево и двама военнослужещи с един брой техника от 78-и батальон за осигуряване – София, се включват в битката за овладяване на огъня в района на село Кърпелево, Община Струмяни.

Хеликоптер „Кугър“ с екипаж от 24-та авиационна база Крумово излетя тази сутрин в 08.15 ч., за да се включи в погасяването на пожара край село Сенокос, Община Симитли.

Стотици доброволци от община Симитли гасят големия пожар също.

Още рано сутринта, за пореден ден, много хора се събраха при отбивката за параклиса „Света Марина“, където бяха сформирани отделните екипи.

В борбата с огнената стихия на терен са и екипи на пожарната, както и служители на Югозападното държавно предприятие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене