На снимката: Всички подкрепят г-н Пеевски, обявява водещият Хасан Азис. 24 февруари 2024 година, национална конференция на ДПС

Пеевски обръща мача? Аталай и Чакъров кворум нямат!

Групата на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров в ДПС не успя да постигне сбор „155“ и обещаните „добри новини от Централния съвет“ в събота няма да се случат, разкрива кърджалийският журналист Илхан Андай в сайта Родопи 24. Фракцията, която агитира членовете на Централния съвет (ЦС) с лозунга „ДПС без Пеевски“ не може да събере квалифициран кворум от 2/3, необходим за провеждане на заседание на ЦС на ДПС, съгласно член 9, ал. 3 от устава.

„Много време мина, бе изпуснат моментът, няма я вече енергията, а и много колеги, които повярваха в първите дни на Аталай и Чакъров вече си разменят съобщения с другите. Дори напуснали парламентарната група депутати искат да се върнат. Ако преди седмица резултатът беше 133:100, разликата се стопява и както е тръгнало скоро ще има изравняване“, споделя пред 24rodopi.com един от депутатите, които вече съжаляват, че са последвали Аталай и Чакъров.

През уикенда съпредседателят Чакъров обеща добри новини за днес и утре, свързани с опита за съставяне на редовно правителство с третия мандат, както и с решения от ЦС, но и двете инициативи претърпяха провал.

Въпреки лошите новини, фракцията „Аталай-Чакъров“ продължава да прави опити за постигане на необходимия сбор за легитимно заседание на националния орган. Ако това се случи, заседанието ще е на 9 или 10 август, разкри пред 24rodopi.com източник от екипа на Чакъров. Идеята на отцепниците е да се гласуват решения за отстраняване на зам.-председатели и членове на Централното оперативно бюро, които поддържат линията на „новото начало“ и Делян Пеевски, а така също да се свика Национална конференция, за да може да бъде освободен като председател Пеевски. При всички положения спорът ще влезе в съда.

Очакванията на Аталай, Чакъров и техните поддръжници е на заседанието на ЦС да се появи почетният председател Ахмед Доган и да поиска оставката на Делян Пеевски. Доган все още пази мълчание по темата.

На снимката: Всички подкрепят г-н Пеевски, обявява водещият Хасан Азис. 24 февруари 2024 година, национална конференция на ДПС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене