Продължава войната с огъня в Пиринско!Тежка нощ! Пожарът над симитлийското село Сенокос е голям, горят 4 огнища, не допускат доброволци!

Продължават неимоверните усилия на пожарникари, горски служители и военни с огнената стихия в Малешевска планина и над симитлийското село Сенокос. Гората над Сенокос пламти в 4 огнища, изолирана е махала „Димовци“, но горските и пожарникарите са безсилни да гасят в момента, тъй като пожарът е върхов, на недостъпно за наземна техника и жива сила място.

Единствената възможност да бъде потушен е с летателна техника. Не се допускат доброволци  поради сериозната опасност някой да пострада. Стихията е неукротима засега, на място цяла нощ е имало дежурни екипи. Припомняме, че вчера в селото изгоряха 4 къщи, но няма пострадали хора.

От 5.30 тази сутрин горски слжители, пожарникари, кметове, доброволци, се събраха в село Сенокос, за да начертаят мерките ,които днес трябва да се вземат в битката с огъня. Очаква се помощ от въздуха, като единственият начин за справяне със ситуацията. Снощи късно пламъците бяха тръгнали в посока село Ощава, но засега обстановката в това село е сравнително спокойна, като изключим силното задимяване в целия район.

Не по-лека е ситуацията при пожара в Малешевската планина. Горят две огнища ,едното към реката над село Цапарево, а другото е над село Гореме. Горски служители и огнеборци са на мястото в очакване пожарът да стане низов, за да почнат да гасят с наземна техника. Тук ситуацията вчера беше по-спокойна, но в късния следобед пожарът пламна с нова сила.

И двата пожара са достатъчно сериозни, битката продължава, очаквайте подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене