Директорът на СУ „Йордан Йовков“ с. Рибново Манчо Джуркин: Делян Пеевски направи много за областта като депутат, не можем да забравим това!

„Болно ми е и за мен лично е неприемливо в тези неспокойни времена да гледам това разделение, което се е настанило в сърцетто на българската политикаи общественост. До онзи ден се прегръщахме и уважавахме, днес трябва да се мразим и плюем по медии и социални мрежи. Къде отиде мислещият човек? Къде отиде свободният човек? Къде е човекът?! Спират ме из родното ми  село, най – красивото село в Блъгария е Рибново, вместо да се поздравяваме ме питат – ти с кой си? Ще бъдеш ли срещу Пеевски, ще бъдеш ли с Доган? Питат ме в моят смесен регион, ще подкрепиш ли Пеевски, ще бъдеш ли срещу Доган? А аз от своя страна се питам – къде сме ние като общество? Та нали до онзи ден си пиехме кафето с вески наш гост в Рибноно. Тук идваха политици от господин Волен Сидеров, през господин Костадин Костадинов до господин Доган и господин Делян Пеевски. Всички ги посрещахме с уважение. Снимахме се с тях. Молихме ги за помощ и те ни помагаха.

Съвсем скоро в качеството си на народен представител именно господин Делян Пеевски помогна много за нашето училище и хората в Рибново видяха това. Цяото село знае това. Той помогна за изграждането на стадиони, детски градини, училища, инфраструктурни проекти, читалища…. в така наречените сменесени региони Пеевски е човекът, който не жали и време и ресурси. Как да го мразим? Той беше до нас в Ковид кризата, дали много пари на болницата в град Гоце Делчев, което ни лекува четири общини…

Пеевски, винаги се е отзовавал на апелите ни за поощ. И сега идват едни хора и казват – мразете го! Не можем. Ние родопчани не сме такива хора, предайте го това в София. Искаме единство и просперитет. Личните ви интереси не ни интересуват. Да се сложи кай на всяка война и да се тръгне в посока решеване проблемите на хората.“

Апелът направи ексклузивно пред югозападният таблоид директорът на СУ „Йордан Йовков“ с. Рибново Манчо Джуркин, който никога не е се страхувал да говори това, което мисли и да назовава нещата с истинските им имена. Топ Преса уважи желанието му да сподели мнение, защото е видимо полезно в този напрегнат политически момент. Ще дадем думата на всеки, който има какво да саже по темата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене