ОбС-Благоевград реши: Няма да се променят минималните тарифи на такситата

107833-obs-sesia-taksimetrovi-shofiori

Броят на таксиметровите автомобили в Благоевград също се запазва на 500

Няма нужда от увеличаване броя на такситата в Благоевград. Няма да се променя и минималната цена на дневна тарифа, която е 65 стотинки, и на нощната тарифа, която е 75 стотинки. Около това становище се обединиха общинските съветници и таксиметровите фирми в града. Предложението за запазване на досегашните тарифи и бройки коли бе гласувано по време на сесията днес. 

„Подкрепяме това предложение защото икономическите параметри в него са резултата на икономически анализ. Приемането на това предложение в дългосрочен план ще доведе до повишение  качеството на таксиметровата услуга, без това да се отрази съществено на нейната цена. Уверявам ви че Благоевград ще остане като един от градовете с най-евтина таксиметрова услуга в страната“, каза Росен Начев – председател на Сдружението на таксиметровите шофьори в Благоевград.

 

По време на дебата за таксиметровия превоз в общината съветникът Румен Калайджиев предложи да се намалят с по 10 стотинки минималните цени на дневна и нощна тарифа. Искането му обаче предизвика бурни реакции в залата.

„В случая тук искаме да се харесаме на потребители на услугата без да си даваме сметка за нейното качеството. Няма как да има качество на която и да е услуга без платена цена. Всички се стремим нашият град, нашата държава да прилича на страните по на запад от нас. Разликата е обаче, че там всеки един гражданин си плаща за това, което получава“, каза председателят на ОбС Радослав Тасков.

По темата се изказа и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

„Ясно е, че браншът ще иска по-висока цена. Ясно е, че хората ще искат по ниска цена и високо качество на услугата. Идеята е да се намери балансирано решение така, че и браншът да е доволен, и хората да не ползват скъпа услуга“, каза градоначалникът Камбитов и допълни, че според него това решение е балансирано и в полза на двете страни.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене