Последовател на хуманитарния деец и духовен учител Шри Шри Рави Шанкар, е в Гоце Делчев

Eдин от старшите последователи на световно известния основател на „Изкуството да живееш“, хуманитарния деец и духовен учител Шри Шри Рави Шанкар, е в Гоце Делчев.  Свами Омкарананда е в България по покана на The Art of Living (Изкуството да живееш) България, за да покаже лесни и прости техники за справяне с умората, липсата на концентрация, нервното напрежение, емоционалния дисбаланс и справяне със стреса. Той е признат и високо уважаван експерт в сферата на йога и медитация, пътува до над 40 страни всяка година, за да разпространява визията за общество без стрес и насилие.

В Център за Щастие „Prīti Yoga“ в Гоце Делчев Свами Омкарананда ще проведе тридневен курс, на който участниците ще могат да научат безусилната техника за медитация Сахадж Самади. /29.07-31.07.2024, 19:00 – 21:00ч/

Медитацията е начин за подобряване на паметта и концентрацията, освобождаване на напрежението, зареждане с положителни емоции и ентусиазъм, трансформиране на ума. Курсът „Изкуството на медитацията“ помага на съзнанието ти да преживее състояние на дълбока почивка. Практикуването на медитация носи ползи като повишени нива на енергия, яснота, радост и дълбок вътрешен мир в нашето всекидневие.

„Всеки иска и има нужда да бъде щастлив и здрав. Но въпросът е как да го постигнем? Нужен е баланс между материалното и духовното в живота. Да отделяш малко време всеки ден за интроспекция, за медитация и дихателни практики. Дихателните техники и медитациите помагат да прекъснем този кръг на моделите на ума, оковите на ума и тогава е лесно да излезем от тях.“, споделя Свами Омкарананда

 

Международна хуманитарна и образователна неправителствена организация „Изкуството да живееш”, с основател Шри Шри Рави Шанкар, развива дейността си в България като фондация в обществена полза от 25 години, провеждайки образователни програми за освобождаване от стреса и подобряване на здравето, специализирани програми за стимулиране на човешките ценности у децата в училище и в домовете за деца, програми за подобряване на физическото и психическото здраве на служителите и лишените от свобода и много други. Образователните програми на фондацията обхващат всички възрасти и сектори в обществото, включително деца, студенти, служители във фирми и институции и други.

Фондацията има над 100 учителя в България, които са се отдали на каузата в свободното си време да помагат на все повече хора да се справят с тревожността, дисбаланса и стреса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене