Спиро Дебърски и Костадин Динчев вече са „Почетни гражданин на Благоевград“

107819-sesia-pochetni-grajdani-01

Спиро Дебърски и Костадин Динчев получиха званията си за „Почетни граждани на Благоевград“. Церемонията се състоя в началото на днешната сесия на ОбС Благоевград. Председателят на Общински съвет – Радослав Тасков, връчи почетни грамоти, ленти и цветя на отличените видни граждани, които през изминалата година отбелязаха своя 80-годишен юбилей.

Спиро Дебърски е заслужил майстор на спорта и легендарен футболист на „Пирин” – Благоевград. Започва спортната си кариера във ФК „Пирин”. Впоследствие преминава във „Локомотив” – София, с който става шампион на страната през 1964 г. Той има 24 мача и 8 гола за националния отбор на България. От 1969 г. е носител на званието „Заслужил майстор на спорта”.

107821-sesia-pochetni-grajdani-03

Професор Костадин Динчев получава званието „Почетен гражданин на Благоевград“ за особени заслуги в развитието на града и общината. Той е една от големите фигури в българската фолклористика и народознание. Освен с научните си постижения, той е познат на културната общественост в региона, страната и чужбина с популяризирането на българския фолклор и народни традиции. Професор Костадин Динчев е носител на орден „Стара планина“ втора степен за заслуги в културата.

107820-sesia-pochetni-grajdani-02

107823-sesia-koledarcheta-01

Преди началото на днешното заседание на ОбС Благоевград коледарчета от ЦДГ №4 изненадаха местните парламентаристи със специално подготвена програма. Малчуганите заслужиха бурните аплодисменти за отличните си умения в народните танци и познаване на традициите. Те също така бяха подготвили,изработени от тях коледни венци, които подариха на кмета на Благоевград  д-р Атанас Камбитов и на председателя на ОбС Радослав Тасков. За всички общински съветници те бяха подготвили питка с късмети.

107826-sesia-koledarcheta-04

107827-sesia-koledarcheta-05

107828-sesia-koledarcheta-06

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене