Националния печат

печат

„24 часа“

Лечението на най-масовите болести – в базов пакет на здравната каса

Ще се формира базов пакет медицински дейности, който ще обхване лечението на най-масовите заболявания у нас. Това стана ясно след първото от години заседание на Висшия медицински съвет, свикан от здравния министър д-р Петър Москов.

Владимира Янева: Октопод се отрази зле на психичното състояние на съдия Ченалова

Решаването на наказателни дела, особено казуса “Октопод”, се отрази сериозно на психическото състояние на съдия Румяна Ченалова и затова тя бе преместена от наказателното в търговското отделение на Софийския градски съд (СГС).

„Труд“

ВСС сменя системата за разпределение на делата

Да бъде обявена незабавно обществена поръчка за изграждането на нова централизирана система за случайното разпределение на делата, реши на заседание Висшият съдебен съвет (ВСС). Предложението бе гласувано от 10 души „за“ и 7 „въздържали се“. Предложението бе направено от шефа на Върховния административен съд Георги Колев и подкрепено от главния прокурор Сотир Цацаров и шестима членове на съвета.

Развален телефон за Южен поток

След като Русия е отказала да приеме за лична среща представители на българското правителство, преговорите за „Южен поток” започват с телефонен разговор между енергийните министри на двете страни – Теменужка Петкова и Александър Новак.

„Сега“

Само ДПС е твърдо зад скандалните пенсионни промени на ГЕРБ

Скандалните предложения за пенсионни промени сериозно разтърсиха управляващата коалиция, след като Реформаторският блок и Патриотичният фронт се обявиха срещу тях. АБВ ще реши днес как да гласува в пленарната зала в петък. Така ГЕРБ ще разчита на подкрепата на ДПС, за да прокара идеите си.

Здравната вноска ще осигурява по-малко лечение

Свиване на пакета на здравната каса, което да ограничи разходите й и да накара повече хора да плащат допълнителни осигуровки предвиждат управляващите. Промяната беше представена пред висшия медицински съвет към здравния министър и лично благословена от премиера Бойко Борисов, който се появи на заседанието.

„Монитор“

Иде криза на пазара на ваканционни имоти

След срива на рублата и проблемите с руската икономика се очаква да продължи и спадът в търсенето на ваканционни имоти в България от страна на руснаците. Това каза за „Монитор” Добромир Ганев, зам.-председател на Национално сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ).

Каним китайци да строят пътища у нас 

Основните ни пътни проекти, за които търсим инвестиции извън еврофондовете, представи вчера строителният министър Лиляна Павлова в Белград, съобщиха от МРРБ. Това стана в рамките на Икономическия и търговски форум Китай – Централна и Източна Европа.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене