Жители и гости на село Ракитна отбелязаха с курбан за здраве празника Света Марина

Днес, когато почитаме Света Марина, жители и гости на село Ракитна се събраха и заедно отбелязаха празника в едноименния параклис носещ името на светицата.

В живописната местност наречена на Света мъченица Марина, събра потомци, които от много години не живеят вече в селото, но им е мило и драго да се върнат на родното си място и да се видят с близки и приятели.

Днес гости на Ракитна бяха и група туристи дошли от Израел, които с огромно желание посетиха божия дом и се веселиха от сърце. С огромно желание гостите на селото искаха да се запознаят с културата и традициите в община Симитли.

Празникът беше уважен от кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който поздрави всички присъстващи, а организаторите кметският наместник на селото Стефан Костов и Георги Апостолов се бяха погрижили нищо да не липсва на присъстващите. Празника на параклиса Света мъченица Марина, уважи и кметът на село Брежани Петьо Борисов и познатите на всички баба Райна, която изпя няколко стари български песни, поздрав към всички гости.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене