Тя не е просто защото г-н Радев е представител на ГЕРБ, не защото е сред най-успешните кметове в област Смолян, а защото срещу него е изправена група хора, обединени от абсолютно користни интереси и представящи се пред обществото за жертви.

Светкавична реакция на ПП ГЕРБ в подкрепа на кмета на Доспат!

Във връзка с обявения за 11.07.2024 г. в София протест срещу кмета на Община Доспат, организиран от кликата „Доспат, не сте сами“, изказваме своята категорична подкрепа за г-н Елин Радев.

Тя не е просто защото г-н Радев е представител на ГЕРБ, не защото е сред най-успешните кметове в област Смолян, а защото срещу него е изправена група хора, обединени от абсолютно користни интереси и представящи се пред обществото за жертви.

Основен организатор на броженията е Цанко Карталов, около когото се е сформирала клика от хора, които тайно и полека в последните години са си изградили незаконни постройки. И когато след сигнали до общината обектите им бяха проверени и се констатира официално незаконното строителство, те се активизираха. Част от тях се присъединиха към ПП-ДБ и се явиха като кандидати за общински съветници и депутати, други се присъединиха към ИТН.

Общото между тях не са ценности, а цели и страсти на битово ниво – да спасят незаконните си обекти. Надеждата им явно е да се влеят в редиците на някоя от актуалните на деня политически сили, обявили се против ГЕРБ, и така да спасят незаконно построените си къщи, пристройки, туристически обекти и др. Конкретно Карталов притежава пет напълно незаконни обекта извън родното му село Барутин с микроязовир в средата, като две от тях са върху общински имот. Отделно от това незаконно е издигнал пристройка към семейната си къща в с. Барутин, с която е заел част от уличното платно.

Последователността на събитията е важна: През 2022 г. е констатирано незаконното строителство. През 2023 г. вече въпросните „жертви“ са в редиците на ПП-ДБ или ИТН. Докато изтекат всички законови процедури и се стигне до фактическо събаряне на незаконни обекти през тази година, „жертвите“ вече са обединени в различни групи като „Доспат, не сте сами“, която организира протеста. Подстрекавани са и подкрепяни от бивши депутати на ПП-ДБ и ИТН. От своя страна мераклиите за народни представители на техен гръб провеждат няколко поредни предизборни кампании. Местните хора обаче бързо схванаха измамата и свалиха тотално доверието си от тях. Факт – двамата депутати вече са бивши.

Какво излиза сега: Политици, които са уж радетели на законността, застанаха открито на страната на беззаконието. С мантрата, че се борят срещу „феодала“, публично се обявиха срещу кмет, влязъл в битка с беззаконието. И това ако не е абсурд!

Ето защо протестът се организира в София – защото в столицата и останалата част на страната не знаят истината, доверявайки се на високопарните, но лъжливи фрази на тази клика.

Надявам се да е ясно вече защо в първия протест, организиран от същите хора преди изборите в Доспат, участваха само въпросните десет „жертви“ от района, а болшинството – около 20 души бяха дошли от вътрешността, които не знаеха дори защо са недоволни.

Такива са фактите. Ние от ПП ГЕРБ – Смолян, твърдо заставаме до г-н Елин Радев. Действията му се ръководят единствено от законите. Той е сред най-проверяваните кметове в страната. През последните 2 г. е проверяван по десетки сигнали до Европейска прокуратура, до Главна прокуратура, полиция, АДФИ, ДАНС, КПКОНПИ и др., които се оказаха напълно безпочвени. И никак не е случайно, че Община Доспат е на 4-то място по прозрачност сред 265 общини в страната.

Областно ръководство на ПП ГЕРБ – Смолян

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене