Националния печат

печат

„Труд“

Затворник, окован към легло с белезници, осъди България в Страсбург

45-годишен мъж осъди държавата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, защото е бил подложен на унизително отношение като е държан девет дни, прикован с белезници към леглото в стационара на затвора във Варна.

Лозан Панов се връща в битката за шеф на ВКС

Съдията Лозан Панов, който преди седмица се отказа от надпреварата за председател на Върховния касационен съд, отново ще се състезава за поста. Това съобщиха за „Труд“ източници от Висшия съдебен съвет (ВСС).

„24 часа“

Търсят Петко Сертов в Солун и Халкидики, насочват се към Света гора

В Солун и Халкидики гръцките власти издирват бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Това е последната потвърдена информация по случая с мистериозното изчезване на Сертов. Смята се, че една от любимите дестинации на Сертов е Халкидики, където е обичал да отсяда.

Ана Баракова напуска апартамент на парламента след оплакване на съседи за крясъци и побоища

Независимата депутатка Ана Баракова има намерение да напусне ведомствения апартамент на парламента в столичния кв. „Изток“ заради оплаквания на съседи. За да спрат приказките срещу мен, ще си потърся друга квартира, заяви вчера депутатката.

„Сега“

ГЕРБ, ДПС и ПФ осигуриха мнозинство за скандалните пенсионни промени

Скандалните промени в пенсионния модел доведоха до сформиране на изключително странна коалиция от уж непримирими врагове. В бюджетната комисия вчера ГЕРБ успя да прокара предложението българите, родени след 1959 г., да избират къде да се осигуряват за втора пенсия – в НОИ или в частен пенсионен фонд, с помощта на ДПС и Патриотичния фронт. Реформаторският блок, БСП, „Атака“ и хората на Бареков се въздържаха. От АБВ нямаха представител на заседанието.

За 10 г. от България изтекли незаконно 25 милиарда долара

През последните 10 години от България незаконно са изтекли 25 милиарда долара. Това показва разпространен вчера анализ за изтичането на капитали, направено от неправителствената организация „Глобъл файненшъл интегрити“. Проучването обхваща общо 145 държави, като България е поставена на 33-о място.

„Монитор“

Сменяме частния пенсионен фонд с държавен

От догодина всички заети, родени след 31 декември 1959 година, ще могат да избират дали да превеждат осигурителните си вноски за пенсия изцяло в държавния НОИ, или допълнителното им осигуряване да е към частните универсални пенсионни фондове. Това приеха вчера на второ четене депутатите от бюджетната парламентарна комисия, която гласува проектозакона за държавното обществено осигуряване.

Българи източиха парите на цял квартал в Рим 

Полицията в Рим задържа двама нашенци, на по 31 и 35 години, в които намери 50 „клонирани” кредитни карти със съответните ПИН кодове. С тях броят на изловените от началото на годината във Вечния град фалшификатори на пластмасовите документи за разплащане и теглене на пари нарасна на 32-ма. Както писаха вчера италианските медии, мнозинството от закопчаните са добре боравещи с информатиката българи, следвани от също така грамотни в бранша румънци и китайци.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене