Разшириха пътя до Бялата чешма в Беласица

За пореден път доброволци от петричкото село Самуилово доказаха, че не чакат неволята, а решават сами проблемите. Този път ентусиастите запретнаха ръкави, за да почистят пътят до местността Бялата чешма.

Районът край чешмата паметник е любимо място на туристи от страната и чужбина, които през лятото търсят прохладата на сенките на над 100-годишните чинари. Там са построени беседки, има маси, за да може всеки да отдъхне и да се наслади на красивата природа наоколо.

Еднокилометровата отсечка от село Самуилово до Бялата чешма, построена през 1915-1916 година от войници от Шеста пехотна бдинска дивизия, бе в лошо състояние допреди броени дни. Пътят бе обрасъл в храсти, шахтите не бяха почистени, а короните на дърветата пречеха на преминаващите автомобили.

„Сега вече е чисто, удобно и уютно пътуването от нашето село до местността Бялата чешма. С помощта на доброволци изрязахме храстите, подравнихме короните на дърветата, махнахме отпадъците от шахтите. Не само подравнихме пътната отсечка, но и я разширихме, за да може да се разминават спокойни не само леки коли, но и камиони“, разказа кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Местните хора поддържат местността непрекъснато, косят избуялата трева, поливат зелените поляни, чистят къта за отдих от боклуци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене