Познавачът на ДПС Илхан Андай: Доган е жертва на тези, които направи милионери през лостовете на властта. Богатеещите на гърба на партията вадят етническата карта

До такава степен са изнервени всички, че използват всички възможни ченгеджийски номера, в тази партия са експерти. Определено писмото е менте, нали“, заяви пред БНТ журналистът Илхан Андай по повод публикуваната вчера информация в електронна медия за писмо, което е било по заръка на Делян Пеевски, но написано от Станислав Анастасов от ДПС, и в него има информация за това, че Доган води хибридна война.

По думите му продължава да се лепи петно на партията. Категоричен беше, че не трябва да се обръща внимание на това „фейк писмо“. На въпрос дали има в момента война между Пеевски и Доган, журналистът каза:

„В нито един момент не е била застрашаван авторитетът и уставното почетно лидерство на Доган. Този човек, който от 15 години не говори, а предава чрез други лица философско-аналитично-литературно изявите си. Той е жертва на тези, които той направи милионери през годините през лостовете на властта“.

Журналистът посочи, че когато Доган предава оперативното управление на Пеевски, той всъщност му дава картбланш да изведе ДПС до нови висоти. Реакцията на Пеевски е, че от партията трябва да отпаднат четирима, петима, които са доказана щета за партията и са бариера по регионите при потенциален нов електорат.

„Тогава Доган казва – добре. Но ми дай, моля те, последен шанс. Шансът бе даден на изборите на 9-ти, където тези хора, които мътят главата на Доган, са именно тези, които трябва да си заминат“.

Илхан Андай посочи, че днес вече е денят, в който Доган трябва да напише своето обръщение, защото „неговият човек Чакъров прави всичко възможно да блокира работата на колективното тяло“.

„В момента Доган само шушне на Аталай, на Ибрямов, на Чакъров, но се бави, защото или очаква градивен разговор с Пеевски или просто математиката им за неговото сваляне на Пеевски не се получава и вървят едни скрити и деструктивни ходове“.

Добави, че война между Доган и Пеевски категорично няма, защото има няколко декларации в тази посока от страна на Пеевски и мълчание от страна на Доган.

„Опитват се да вкарат Доган в големия конфликт и тогава партията се разпарчетосва и отива към стария модел с 20, 25 депутати“.

Андай посочи, че става дума за оцеляването на едни оцапани хора и именно те се опитват да проведат един национален съвет на изцяло етническа основа.

„Богатеещите на гърба на партията вадят етническата карта“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене