Според него, интригата тръгва от едно от крилата на елита в ДПС, което е подвело почетния председател на партията.

Илхан Андай: Битият – бит… Доган ще седне да пие кафе с Пеевски! Ето какво се случва в ДПС – Кърджали!

Ако това не е някакъв висш пилотаж в политиката, и ако Ахмед Доган и Бойко Борисов не са надскочили боя си, то в ДПС ще се случат много тъжни неща за партия и за избиратели.

Това коментира в сутрешния блок на Българската национална телевизия Илхан Андай от 24rodopi.com.

И Делян Пеевски, и Ахмед Доган ще излязат помъдрели от този труден тест за ДПС, каза той. ДПС само с Доган е по-зле от ДПС само с Пеевски, но има по-добър вариант – продължаване на „новото начало“ и изчистване на лицата, които носят негативи на партията и отблъскват избирателите. Тази прогноза той направи в студиото и на „Euronews България“.

Според него, интригата тръгва от едно от крилата на елита в ДПС, което е подвело почетния председател на партията.

„Това е ситуация казано по народному „Заради една бълха ще изгорим юргана. Бълхата в случая е депутатът с най-голям стаж в групата на ДПС – Рамадан Аталай, който е в парламента от 28 години. Той е имал желание да стане заместник-председател на парламентарната група на ДПС. Проведен е един разговор на Делян Пеевски с Ахмед Доган, в който е било обяснено, че това няма как да стане на база слабите резултати на този човек, който е обиколил 9-10 региона и навсякъде има един отпор срещу него. Предполагам, че в следващите дни Пеевски отново ще разговаря с Ахмед Доган и почетният председател на ДПС ще разбере, че е бил подведен“, каза Андай.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене