Провеждат информационна кампания за възможности за финансово подпомагане на 2 юли в Дебрен

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) чрез своите Мобилни общински офиси стартира поредна информационна кампания за възможности за финансово подпомагане по СПРЗСР 2023 – 2027г. и Директни плащания – кампания 2024 г.

Информационните събития се финансират в изпълнение на Административен договор № РД 50–98/22.11.2021г. по проект „Разширяване на териториалния обхват на Национална служба за съвети в земеделието чрез създаването на мобилни общински центрове (офиси) за консултантски услуги“ по подмярка 2.2 „Създаване на консултантски услуги“ от ПРСР 2014-2020 г.

За целта на 02.07.2024 г., в с. Дебрен от 10:00 часа експертите от Мобилен общински офис Гоце Делчев организират в многофункционална зала, информационно събитие, на което заинтересованите лица ще бъдат запознати с възможности за финансово подпомагане по СПРЗСР 2023 – 2027г. и Директни плащания – кампания 2024 г.

Участниците ще се запознаят с  новите моменти в условията по интервенциите за директни плащания и подаването на заявления през 2024 г. По време на срещата експертите ще представят промените при компенсаторните мерки и интервенции в областта на околната среда, климата, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. Участниците ще бъдат запознати с новостите в Стандартите за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС) и предварителна условност.

Във втората част на срещата участниците ще се запознаят с възможностите за финансово подпомагане на дейността на земеделските стопани по интервенция II.Д.2 „Подпомагане на много малки земеделски стопанства“ и интервенция II.Д.1 „Стартова помощ за установяване на млади земеделски стопани в селското стопанство“ по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (СПРЗСР) за периода 2023-2027 г.

По време на събитието експертите от НССЗ ще отговарят на въпроси, поставени от присъстващите, които са от тяхната компетентност.

Всички информационни материали ползвани по време на информационните събития ще бъдат предоставени за ползване на заинтересованите лица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене