Национална служба за съвети в земеделието с поредна информационна кампания

Възможности за финансово подпомагане по СПРЗСР 2023 – 2027г. и Директни плащания – кампания 2024 г.

 

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) чрез своите Мобилни общински офиси стартира поредна информационна кампания  за възможностите за финансово подпомагане по СПРЗСР 2023 – 2027г. и директни плащания – кампания 2024 г.

 

Информационните събития се финансират в изпълнение на Административен договор № РД 50–98/22.11.2021г. по проект „Разширяване на териториалния обхват на Национална служба за съвети в земеделието чрез създаването на мобилни общински центрове (офиси) за консултантски услуги“ по подмярка 2.2 „Създаване на консултантски услуги“ от ПРСР 2014-2020 г.

 

За целта на 28.06.2024 г., в с. Рибново от 10:00 часа експертите от Мобилен общински офис Гоце Делчев организират в зала Читалище „Изгрев-1956“ информационно събитие, на което заинтересованите лица ще бъдат запознати с възможностите за финансово подпомагане по интервенциите от Стратегическия план през настоящата 2024 г. и условията за изпълнение на одобрени проекти по ПРСР 2014 – 2020г.

 

Участниците ще се запознаят с  новите моменти в условията по интервенциите за директни плащания и подаването на заявления през 2024 г. По време на срещата експертите ще представят промените при компенсаторните мерки и интервенции в областта на околната среда, климата, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните. Участниците ще бъдат запознати с новостите в Стандартите за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние (ДЗЕС) и предварителна условност.

Във втората част на срещата участниците ще се запознаят с възможностите за финансово подпомагане на дейността на земеделските стопани по интервенция II.Д.2 „Подпомагане на много малки земеделски стопанства“ и интервенция II.Д.1 „Стартова помощ за установяване на млади земеделски стопани в селското стопанство“ по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (СПРЗСР) за периода 2023-2027 г.

 

По време на събитието  експертите от НССЗ ще отговарят на въпроси, поставени от присъстващите, които са от компетентността на експертите от НССЗ.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене