Съвършена кожа – как да го постигнем?

Лятото дойде, а сред приоритетите ви е да постигнете съвършената кожа – гладка, безупречна, подхранена и с равномерен тен?

Е, това е напълно възможно, особено с помощта на две популярни процедури, които могат да изпълнят тази мисия – лазерна епилация и химичен пилинг.

Вижте с какво могат да допринесат тези популярни естетични процедури и какво още ще споделят от екипа на дерматологична клиника Dermal Lase Center.

Съвети за постигане на съвършена кожа с лазерна епилация

Лазерната епилация е изключително ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване по траен и почти безболезнен начини. Освен да се отървете от космите и да придобиете гладка кожа обаче, тази процедура може да допринесе значително за подобряване на вида на кожата. Ето няколко съвета как да максимизирате ползите от процедурата:

  1. Изберете квалифициран специалист – все повече естетични центрове предлагат тези процедури. Важно е да се доверете на реномиран специалист, като по този начин ще избегнете рискове от пигментация и изгаряния, а в допълнение ще получите зашеметяващи резултати и ще се разделите с неприятните косми много скоро. Винаги се доверявайте на лицензирани центрове и квалифицирани специалисти.
  2. Подгответе кожата си – преди процедурата, избягвайте пряко излагане на слънце. Не забравяйте и да се обезкосмите на местата, които ще бъдат третирани, със самобръсначка около 24 часа преди това. Кожата трябва да бъде колкото се може по-естествена, за да се предотвратят възможни неравномерности в резултатите след лазерната епилация.
  3. Следете графика на процедурите – за постигането на дълготрайни резултати е необходимо постоянство. Спазвайте препоръчителния от специалиста график за сесии, за да осигурите най-добри резултати.

Химичен пилинг – ще ни помогне ли за съвършената кожа?

Химичният пилинг е процедура, която помага за отстраняване на мъртвите кожни клетки и стимулира регенерацията на нови. Ето как той може да ви помогне да постигнете съвършена кожа:

  1. Подобрява текстурата на кожата – химичният пилинг може значително да подобри гладкостта на кожата, като елиминира повърхностни неравности и фини линии.
  2. Справя се с хиперпигментацията – пилингът може да бъде особено ефективен за намаляване на петната от слънцето и други форми на хиперпигментация, което води до по-равномерен тен.
  3. Стимулира производството на колаген – редовният химичен пилинг стимулира производството на колаген, което помага за поддържането на по-свеж и озарен вид и се грижи за еластичността на кожата.

За да максимизирате резултатите от химичния пилинг, трябва да се консултирате с дерматолог, който може да избере най-подходящия тип пилинг за вашата кожа и нейните специфични нужди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене