Язовир край петричкото село Самуилово е рай за риболовците

Язовир „Валтата” е една от туристическите атракции край петричкото село Самуилово. Местните хора преди време почистиха, разшириха и подравниха пътя, който води до водоема, тъй като идват все повече любители на риболова от цялата страна. Язовирът се използва от все повече туристи от страната и чужбина за спортен риболов и е превръща в едно от най-подходящите места за отдих и улов на риба в Югозападна България. Има и глезотии за риболовците и техните семейства – басейн, ресторант, градина, тераса и бар. В къмпинга пък са осигурени безплатен WiFi и безплатен частен паркинг.

Районът, който е на 11 км от град Петрич, предлага неповторимо съчетание на природна красота и съвременни удобства. Има възможност за разнообразни видове настаняване, включително вила за 8 души и няколко бунгала.

Гостите могат да се насладят на красотата на природата и да се потопят в атмосферата на този уникален кът.

„Условията за спортен риболов на язовира са перфектни. Водоемът е зарибен с пъстърва, шаран, бял амур, сом, има и трофейни риби, които тежат между 10 кг и 30 кг. В района са построени и функционират бар, летен бар с басейн, ресторант, лятна градина, има бунгала. Тепърва ще развиваме този вид туризъм”, твърди кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов. Всяка година водоемът се зарибява със сомове, шарани и бели амури.

Кметът уверява, че в язовира ще се организират състезания между риболовци от страната и съседките ни Гърция и Северна Македония. Международната надпревара ще стане традиционна и ще води всяка година тук наши и чужди любители на улова на риба.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене