Благородно! Хора с двигателни увреждания видяха Бистришкия водопад

Шест човека с дигателни увреждания видяха отблизо Бистришкия водопада село Бистрица.
Хора от цялата страната, сред тях и деца, изпитаха един изключително приятен ден сред природата над село Бистрица. Акцията по разходката им бе организирана от фондация „Ела и ти“, която се занимава с този вид дейност.

„Бяха се свързали с мен за съдействие и веднага направих каквото е необходимо. Изненадах се, че дойдоха около 50-ина доброволци от други градове. Дойдоха и момчета от Планинската спасителна служба в Дупница, които отново доказаха, че са хора с големи сърца“, обясни Кирил Огненски. „Страхотна воля и емоции видях у тези хора. Толкова позитивни, толкова добронамерени… Останаха силно впечатлени от панорамната ни площадка и гледките, разкриващи се от там. Очаровани бяха и доброволците, които не бяха идвали. После се разходихме и до водопада. Радвам се, че успяхме да донесем радост и положителни емоции на тези деца“, заключи Огненски. До Бистришкия водопад хората бяха качени със специални колички.

Гергана Дойчинова, фондация „Ела и Ти“, заяви: „Всички сме хора и трябва да си помагаме и да бъдем заедно един със друг и много често си казвам как аз бих искала да постъпят с мен, ако аз съм в същото това положение така че това за мен е водещо, защото никой от нас не е застрахован утре да бъде на мястото на тези хора и никой не е виновен, че живота по някакъв начин го е поставил в такава ситуация.“

От фондацията  организират изкачвания за хора с увреждания на различни планини у нас, провеждали са спускания в пещери и летене с делтапланер.

Хора с двигателни увреждания видяха Бистришкия водопад
Хора с двигателни увреждания видяха Бистришкия водопад

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене