Храмови празници с тържествени свети литургии, водосвет и курбани се организират в 7 храма в община Симитли по повод празника Свети Дух

По повод християнския празник Свети Дух, който тази година се чества на 24 юни /понеделник/, красиви параклиси в община Симитли ще отбележат празника в аванс в неделя 23 юни. В навечерието на един от големите празници за община Симитли – Свети Дух, 29-годишния  храм в село Крупник, носещ името „Света Троица“, ще отвори врати за жители и гости на населеното място. Водосветът ще започне в 13:00 часа, след което ще бъде раздаден и курбан за здраве.
В полите на Пирин планина, сгушен край красивата природа във Везенкова махала в село Сенокос се намира малкия параклис, носещ името „Света Троица“. Празника също ще бъде отбелязан на 23 юни с курбан от 13:00 часа.
На 24 юни /понеделник/ параклисът намиращ се в Косячка махала в кв. Ораново, град Симитли също ще отбележи празника от 12:00 часа.
От 12:00 часа в село Черниче ще бъде отслужена литургия за здраве по повод празника на селото.
В този ден и село Железница празнува Свети Дух, тъй като централната църква в населеното място носи името „Света Троица“. Водосветът ще бъде от 12:30 часа.
В село Полето миряните се събират на древното оброчище при параклиса носещ името „Света Троица“. Както всяка година, така и тази празникът ще бъде отбелязат с водосвет и курбан от 13:00 часа.
Свети дух празнуват и християните в село Сушица. Водосвет ще бъде отслужен в 13:00 часа.
Заповядайте!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене