Ранени ангели! Трогателна изповед на една дъщеря от Югозапада, която се бори за живота на майка си!

Със зов за помощ се обърна към Struma.com една млада жена, чиято майка  страда от злокачествено забояване. Тя е от Петрич и вече няколко години ходи по мъките в търсене на спасение на жената, която е посветила живота си на децата си, загърбвайки собствените си неволи и страдания. С трогателно обръщение, дъщерята на Мария Шилигарова, призовава всички добри хора да отворят сърцата си и да помогнат на майка и да събере нужните средства за животоспасяващо лечение в Турция, от където е дошла и надеждата за живот. Публикуваме обръщението на дъщерята на Мария без намеса:

Мили хора, от сърце Ви моля, помогнете да съберем средства за нашата скъпа майка-вдовица и млада баба на 6-годишно внуче, за да успеем да я заведем в Турция за лечение на прогресивен вторичен рак на гърдата. Открит първоначално през 2021г, тя претърпя  смятана за тогава успешна операция, минавайки през изключително  тежки моменти почти сама, без да споделя с нас деца и, за да не ни тревожи – особено на мен – дъщеря й, с тогава малко дете, и живееща извън  граница. За съжаление, неадекватно след-оперативно лечение води до фатални последствия – ракът  се завърна в още по-лоша форма, само след 2 години – 2023г – от IIB хормонален положителен в IV тройно негативен.

 

Любимата ни майка Мария цял живот се е раздавала и помагала на всички наоколо, без да иска нищо в замяна…и дори сега, когато тя самата има нужда от помощ, само мисли как да не натоварва и да не е в тежест на другите…но за огромно съжаление, за нас е непосилно сами да поемем разходите по пътуването и лечението в Истанбул-Турция, където намерихме най-успешната болница за интегрирано лечение на онкоболни, особено в напреднал стадий на болестта (ChemoThermia Oncology clinic).

Дълги години аз и майка ми нямахме възможност да се виждаме и сега, когато най-накрая сме заедно, съдбата ни поднесе това тежко изпитание…но ние вярваме, че с правилното лечение и подкрепа, наред с безбройните окуражителни думи и молитви, тя ще се изцели и физически, и духовно…за да се радва на още много моменти с любимите си хора, а и да изпълни обещанието си да посети внучето си отвъд океана. Благодарим  на всички от все сърце за помощта. Бъдете благословени и най-вече – ЗДРАВИ!“

За пореден път Struma.com разказва историята на един ранен ангел. Мария, жена в разцвета на силите си, отдала живота си да отгледа и възпита децата си, е лишена от възможността да изпита удоволствието  от това да вижда как растат внуците и. Злата болест помрачава миговете на  щастие с любимите и хора.

Един ранен ангел има нужда от помощ. В тези тежки времена на стрес от забързаното ни и напрегнато ежедневние никой не е застрахован от подобна участ. Затова, мили хора, нека подаден ръка на Мария от Петрич, нека върнем усмивката на една изстрадала жена и надеждата, че с доброта и съпричастност можем да направим чудеса .

Мария /в дясно на снимката/ с дъщеря си

Ето банковата сметка. Да помогнем на Мария!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене