Градът: Неврокопска спортна гордост!

Даниел Наумов

Даниел Наумов: Всеки иска да играе в първия отбор на ЦСКА

Вратарят Даниел Наумов е от Гоце Делчев и е част от отбора на ЦСКА’98.

Дани, откога играеш в ЦСКА?

– От година и по­ловина съм в ЦСКА.

Аз съм от Гоце Дел­чев. Бяхме на тур­нир с Черно море, след който ми се обади треньорът на ЦСКА Галин Ива­нов с предложение да дойда в неговия отбор.

– Къде си играл преди това?

– В Гоце Делчев, в частна школа Неврокоп.

– Замисли ли се, когато получи предложението на ЦСКА?

– Аз вярвам, че ще успея тук. За­мислих се, защо­то имаше и други предложения към мен, но из­брах ЦСКА.

– От кои отбори бяха пред­ложенията?

– Не искам да казвам име­ната им.

– Къде живееш в София?

– В пансиона на ЦСКА. В началото ми беше трудно, но всички в отбора ми пома­гаха. Вече всичко е наред. Веско Яневски е нашият тре­ньор на вратарите. Мисля, че с него работим много добре, той е много добър треньор. Надявам се да продължава-ме по същия начин.

– Кое е най-силното ти със­тезание с отбора на ЦСКА? Какво е мнението ти за отбора на ЦСКА’98?

– Ние сме страхотен отбор и колектив. В тима има стра­хотни момчета. Много добре се работи в отбора.

– Твоят съотборник Павел Головодов също е от Гоце Делчев? Как се разбираш с него?

– Ние сме много добри приятели. Бяхме от първи до четвърти клас заедно.  Най-силните състезания бяха през миналия сезон. Това са републиканското първенство, на което играх­ме финал и останахме втори, и международният турнир във Варна. На финала с Чер­но море се представихме много добре и го спечелихме.

– В какви отношения си с другия вратар в отбора Сла­ви Петров. При вас няма ти­туляр и резерва. Галин Ива­нов разчита и на двамата.

– Приятели сме, съперни­чеството е на терена.

– Как се рабо­ти в школата на ЦСКА?

– До скоро тренирахме на малко игрище. Сега вече имаме по-добри усло­вия. В понедел­ник, вторник и сряда имаме вратарски тре­нировки с Весе­лин Яневски и нещата са много по-добре. Докато тренирахме на малкото игрище пак бяхме един от най-добрите от­бори в България. Мисля, че сега ще сме още по-добри в първенството.

– Кой е люби­мият ти вратар?

– Нелсон Дида.

– А отбор?

– Милан. В България – ЦСКА и Пирин ГД.

– Кой мач няма да забра­виш никога?

– Финалът в Шампионска­та лига Милан – Ливърпул през 2005 година. Прекрасен мач, въпреки че Милан загу­би тогава.

– През есента гонихте топ­ките по време на мачовете на първия отбор на ЦСКА. Колко голяма е крачката от пистата до терена?

– Разстоянието е малко – 6-7 метра. Но за да влезеш на терена като футболист, крач­ката е много голяма. Трябва много да се работи, да поло­жиш много усилия, да трени­раш усилено всеки ден.

– За какво мечтаеш?

– Всеки иска да играе в първия отбор на ЦСКА.

Анализ на специалиста

Веселин Яневски, треньор на вратарите в ДЮШ на ЦСКА:

„Получихме добра инфор­мация за Даниел от наши колеги. Трябваше ни втори вратар за тази възраст. Пока­нихме го в ЦСКА с тенденция да го обучаваме и да го раз­виваме. Даниел има голям потенциал и бъдеще във фут­бола. Притежава много добри спортно-технически качества, които трябва да усъвършен­ства. Добре ръководи защи­тата, запазва концентрация по време на мач. Двамата с другия вратар в отбора Сла­ви Петров са равностойни и имат равен шанс за изява. И двамата са получавали по­виквателна за националния отбор. Даниел все още не е показал истинското си лице, той може много да израсне. Важното е, че е постоянен и амбициран в тренировките и мачовете”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене