Коледни лампички са причинили пожара, унищожил магазина за играчки в Благоевград

пожар

Късо съединение в коледните лампички най-вероятно са причинили пожара в магазина за детски играчки в Благоевград, съобщиха източници на E79news. Светещата коледна украса, най-вероятно китайско производство, е дала на късо в ранните часове днес и магазинът, пълен с лесно запалими играчки избухнал в пламъци. Целият първи етаж на детския магазин е унищожен. Бързата реакция на пожарникарите и късмета е спасило съседните търговки обекти и апартаментите над магазина също да бъдат унищожени.

Както E79news писа сигнал за пожар в магазин „Далматинци“, който се намира в центъра на Благоевград, е подаден в 4:20 часа тази сутрин. Огнеборците се справили с пламъците преди пожарът да се разрасне към съседните магазини.

Пожар, възникнал призори унищожи магазин за детски стоки в Благоевград, съобщава БГНЕС. Сигналът за пожара е подаден към 4:20 часа тази сутрин от ул. „Христо Татарчев“ 20. Горял е магазин за детски стоки „Далматинци“, намиращ се в съседство с книжарница „Перун“. Огнеборци, отзовали се на сигнала, са загасили пожара. Предотвратено е разрастването му към съседния магазин за обувки. Книжарницата не е засегната, защото между нея и горелия детски магазин има вход за жилищната кооперация. Апартаментите й не са засегнати, тъй като магазинът е на партера, издаден напред, а върху него има тераса. Изгоряла е част от стоката – предимно играчки и оборудване.

„Щетата е тотална“, коментира съвсем лаконично собственикът на изгорелия магазин.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене