Кулинарен празник Симитли среща Логодаж тази събота

Община Симитли домакин на Кулинарен празник „Симитли среща Логодаж“, който ще се проведе на 15 юни 2024 г., събота, от 12.00 ч. в град Симитли на площад „Септември“.

Празникът ще срещне две близки, много вкусни, но и различни традиционни кухни – тази на населените места от община Симитли и на близкото село Логодаж, община Благоевград.

Заповядайте, за да вкусите от вкусната местна и традиционна храна, която симитлийските и логодажки кулинарни майстори ще готвят на Централния площад на Симитли, градът който е сгушен в полите на три български планини – Рила, Пирин и Влахина.

Очаквайте и фолклорни изпълнения на местни изпълнители, които ще ни покажат богатството на народното творчество в региона.

Симитли е известен със своите фолклорни и кулинарни празници и фестивали – тук през годината може да посетите  Фестивал „Хляб, вино и песен“, Фестивалът на производителите: „Да вкусиш Симитли“, Фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“, Фестивал „Детски усмивки“ и много събори и местни празници.

Благоевградското село Логодаж е известно със своя Фестивал на лютеницата, местна зимнина, която кара всеки да си поиска още една намазана филия, с Логодажкото вино и с неуморния кулинарен и фолклорен екип на Народно читалище „Иван Чаушки – 1934“- село Логодаж.

Елате, за да вкусите от вкусната традиционна храна на Югозападна България. Кулинарен празник „Симитли среща Логодаж“ се организира от Кулинарните фестивали на България, с любезната подкрепа на Община Симитли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене